Kozluk'taki saldırıların detayları

Kozluk'taki saldırıların detayları

Batman'ın Kozluk ilçesinde jandarma uygulama noktası, Kozluk Belediye Başkanın yeğeni ve güvenlik korucusu kulübesine düzenlenen saldırıların aynı kişi tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde Bekirhan Jandarma Karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırı ile Kozluk Belediye Başkanının yeğeni ve güvenlik korucusu kulübesine düzenlenen silahlı saldırıların aynı kişi tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Kozluk'ta bir ticari aracı gasp eden 2 saldırgan, araç sahibini silah zoruyla araçtan indirdikten sonra elini ve kolunu bağladı. Ardından, bomba düzeneğini araca yerleştiren saldırganlar, Kozluk Devlet Hastanesi’ne yakın bir yerde park etti.

Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın yeğeni Avukat Muhammed Işık'ın aracına seyir halindeyken silahlı saldırı düzenleyen saldırganlar, bu saldırıda bir başka araçta olan Kozluk ÇPL Müzik öğretmeni Şenay Aybuke Yalçın'ın ölümüne neden oldu.

Bombalı araçla olay yerinden uzaklaşan saldırganlar, yol üzerinde bulunan bir güvenlik korucusu kulübesine de ateş açtı.

Kozluk İlçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önündeki uygulama noktasına gelen saldırganlar, askerlerin dur ihtarına uymadı. Bu sırada saldırganlardan biri araçtan inerek olay yerinden kaçarken diğer saldırgan ise bombalı aracı infilak ettirdi.  

Saldırgan, olay yerinde ölürken patlamanın şiddetiyle 2 uzman çavuş ağır, bombalı aracın arkasında bulunan otomobilin içesindeki bir sivil yaralandı.

Ağır yaralı bir uzman çavuşun Ankara’ya sevk edildiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekipleri patlama bölgesinde incelemelerde bulundular. Batman Kozluk yolunda araç geçişleri belli bir süre kapanırken bölgede geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.

Ayrıca Batman Valisi Ahmet Deniz, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk olay bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

Kozluk Merkezde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybuke Yalçın ise Kozluk Devlet Hastanesi’nden memleketi Çankırı’ya gönderildi. (Muhammed Said Aksoy/İLKHA)






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.