Kozlulular Kutlu Doğum etkinliği sonrası duygularını paylaştı

Kozlulular Kutlu Doğum etkinliği sonrası duygularını paylaştı

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kozlu köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar, yeryüzüne hak ve adaletin hakim olması için Hz. Muhammed'e tabi olunması gerektiğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kozlu (Cımêlinê) köyünde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar İLKHA'ya duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Köylerinde her yıl kutlu doğum etkinliği düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen köy sakinleri, yeryüzüne hak ve adaletin hakim olmasını istediler.

Köylerde ikinci senedir Kutlu Doğum etkinliği yapıldığını ve çok beğendiklerini söyleyen köy İmamı Molla Ebedin Karabulut, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin Müslümanların uyanışına ve birliğine vesile olmasını temenni eden Karabulut, "Bu mevlitten çok istifade ettik. Allah (cc) Peygamber (sav) ümmetinde böyle toplantıları çoğaltsın. Allah (cc) bizleri Peygamberinin muhabbeti etrafında toplatsın." dedi.

Köyün yaşlılarından Süleyman Doğmuş da "Tümüyle Müslümanlar ve İslam için yapılan bu etkinlikleri çok seviyorum. Bu faaliyetlerin taraftarıyım. Allah buraya gelenlerden razı olsun. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bu yapılan etkinliklerle iftihar ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliği için Aksu (Hizo) köyünden gelen Mehmet Gümüş ise şunları söyledi: "Başımız gözümüz üzerine geldiniz. Allah-u Teâlâ rütbenizi büyütsün. Allah tüm Müslümanlara iyilik versin. Yapılan bu çalışmalar kutlu ve mübarek olsun çok güzel çalışmalardır."

Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine yaptıkları hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür eden köy sakinlerinden Burhan Şen, "Hepiniz köyümüze hoş gelmişsiniz. Buradan cezaevlerinde bulunan tüm Müslümanlara selam gönderiyorum. Bu etkinlikler İslam davasının hayır ve bereketine vesile olur inşallah. İki senedir Kutlu Doğum etkinliğini köyümüzde yapıyoruz. İnşallah devamı da gelir. İnşallah Müslümanların birlik ve kardeşliğine vesile olur." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Emine Doğmuş, "Köyümüz Kozluda iki senedir Hz. Muhammed'in kutlu doğum etkinlikleri yapılıyor. Çok memnunuz ve çok seviniyoruz. Köylülerimizle beraber çevre köy sakinlerinden de katılım oldu. Allah hayırlara vesile etsin. Allah hapishanelerde olan Müslümanları kurtarsın. Allah İslam dinini hâkim etsin. Kur'an-ı Kerim ve sünnetin hükmünü hakim etsin." şeklinde konuştu.

Son olarak köylülerden Hayriye Şen, şunları kaydetti: "Allah Resulü için bu Kutlu Doğum etkinliğini köyümüzde yaptık. Allah kabul esin. Allah Müslümanların sayısını artırsın. Allah Müslümanlara güç kuvvet versin. Allah Kur'an-ı Kerim ve İslam'ı hakim etsin. Allah-u Teâlâ hapishanelerin kapılarını açsın. Hz. Muhammed'in (sav) ümmetini çoğaltsın. Her sene kutlu doğum etkinlikleri yapılmasını istiyoruz. Önümüzdeki sene de sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Bugün Kutlu Doğum etkinliğimizi köy meydanında yapacaktık sağanak yağıştan dolayı içeride yaptık. Allah herkesin hayrını kabul etsin." (M. Fatih Akgül-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.