Küçük esnafın desteklenmesi kalkınma açısından önemlidir

Küçük esnafın desteklenmesi kalkınma açısından önemlidir

Esnaf ziyareti sonrası açıklamada bulunan HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender, kalkınma açısından küçük esnafın destek görmesinin önemli olduğunu belirtti.

Birecik'in tarihi çarşısında esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR İlçe Başkanı Murat Çimender, esnafın ekonomik sıkıntılardan nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, kalkınma açısından küçük esnafın destek görmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Çimender ve beraberindeki heyet, ilçenin tarihi Meçan Kapısı ve Küçük Çarşı esnafını ziyaret etti. Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen heyet, esnafın yoğun teveccühüyle karşılaştı.

HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı kimi esnafın iş yerini kapatmak zorunda kaldığını kimisinin de kapanma aşamasına geldiğini söyledi.

Küçük Çarşı'nın, Birecik'in tarihi açısından önemli bir yeri olduğunu söyleyen esnaf, HÜDA PAR heyetinden destek talebinde bulundular.

Esnaf, "Küçük Çarşı, Birecik'in en eski ve en işlek olan çarşısıydı. Şimdi ise esnaf, iş yerlerini bir bir kapatıyor. Kapatmayan esnaf da Suriyeli mültecilere kiraya veriyor. Vatandaşın çarşıya olan ilgisi azaldı." dedi.

"Tarihi çarşı restore edilirse cazibesi artar"

Küçük Çarşı'nın tarihi bir geçmişinin olduğunu, restore edilmesi durumunda Çarşı'nın cazibesini arttırabileceğini dile getiren Çimender, "Çarşıyı ve esnafımızı ziyaret ettik. Hayırlı işler temennisinde bulunduk. Esnafın yoğun teveccühü bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizleri üzen kapalı olan iş yerleri oldu. Kapatan esnaf sayısının oldukça fazla olduğunu gördük. Ama çarşımızın tarihi bir geçmişi var. Restore edilirse cazibesi artar diye düşünüyoruz. Esnaf da bunu dile getirdi. Temiz, bakımlı, güzel iş yerleri vatandaşın ilgisini çeker. Bunun için yetkililerin konuya el atması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

"İş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımız var"

İş yapamamaktan dolayı iş yerlerini kapatmak zorunda kalan vatandaşların olduğunu belirten Çimender, bunun Birecik için ciddi bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Çimender, "Küçük Çarşı esnafımızın sorun ve sıkıntıları var. İş yapamamaktan dolayı, iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımız var. Kimi esnafımız, iş yerini kapatmamak için Suriyeli mültecilere kiraya veriyor. Bu, ilçemiz açısından ve kapatan esnaf açısından ciddi bir sıkıntıdır. İş yerini kapatan esnaf geçimini nasıl sağlıyor, kendisine başka bir iş bulabilmiş mi? bunları araştırmak ve üzerlerine düşen sorumluluklarını yapmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.