Küçük kız çocuğunu okul çıkışı kaçıran şahıs yakalandı

Küçük kız çocuğunu okul çıkışı kaçıran şahıs yakalandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde üçüncü sınıfa giden kız çocuğunu okul çıkışı motosikletiyle kaçıran şahıs yakalandı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dün öğleden sonra okuldan çıkan kız çocuğu, motosikletli bir şahıs tarafından kaçırıldı. Okul yönetici ve öğretmenlerinin takibi sonucu çocuğu bırakmak zorunda kalan ve kayıplara karışan şahıs, yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

Olay, Viranşehir ilçesinin Hürriyet İlkokulu'nun ününde meydana geldi. Üçüncü sınıfa giden kız çocuğu okul çıkışı esnasında motosikletli bir şahıs tarafından kaçırıldı. Kaçırılan öğrencinin çığlıklarını duyan bir öğretmen, durumu okul yönetimine haber verdi. Okul Müdürü Şerif Yıldırım ile öğretmenler araçlarıyla motosikletlinin peşinden gitti.

Hürriyet Mahallesinden Yenişehir Mahallesine kadar devam eden takipte kız öğrenciyi motosikletinden atan şahıs, kayıplara karıştı. Kaçırılan öğrenci okul yönetimi tarafından ailesine teslim edildi. Daha sonra emniyet teşkilatı tarafından kaçan şahısla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yapılan operasyon neticesinde kızı kaçırdığı tespit edilen M.A. (22) gözaltına alındı.

Baba: Benim şikâyetim okulun önünde hiçbir güvenliğin olamayışıdır

Kaçırılan kızın babası İsmail Varol, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün saat 15.00 sıralarında okul çıkışında 22 yaşlarında bir genç, motosikletle 3'üncü sınıfa giden kızımı kaçırıyor. Yolda hem kardeşimle karşılıyor hem de öğretmeniyle karşılıyor. Kızımı kaçıramayacağını anlayınca kızımı bırakıp kayıplara karışıyor. Benim burada şikâyetim bu okulun önünde hiçbir güvenliğin olamayışıdır. Bu beni çok üzmüştür. Bizler çocuklarımızı kimlere teslim ediyoruz. Bu büyük bir eksiliktir. Bu eksiliğin muhakkak giderilmesi lazım. Bugün bana yapıldı yarın da başkasına yapılır." dedi.

"Eğitim camiasından beklentim olaya tepki göstermesidir"

Varol, "Kızımın psikolojisi bozulmuş durumda. Dün akşam iki sefer hastaneye götürdüm. Benim milli eğitim camiasından beklentim bir basın açıklaması yâda yürüyüş yapmak suretiyle olaya tepkilerini dile getirmeleri lazım. Kızımı kaçıran kişi ise dün polis teşkilatı tarafından yakalanarak gözaltına alınmış bildiğim kadarıyla bugün mahkemeye çıkarılacak. Neticeyi göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Okul müdürü uyardı: Ders bitimi çocuklarınızı alın

Okul Müdürü Şerif Yıldırım ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ailelerin derslerin bitiminden sonra çocuklarını okuldan almaları konusunda uyardı.

Çocukların eve geç gelmeleri halinde ailelerin mutlaka çocukların akıbeti hakkında bilgi sahibi olmalarını isteyen Yıldırım, böyle tür eylemde bulunanların yakalanarak mutlaka yargı önüne çıkarılmasını istediklerini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler