"Kudüs emanettir, normalleşme ihanettir" başlığı altında konferans düzenlenecek

"Kudüs emanettir, normalleşme ihanettir" başlığı altında konferans düzenlenecek

Arap ülkelerinin birer birer siyonist işgal rejimi ile ilişkilerini sözde normalleştirmesine tepki ve farkındalık oluşturmak amacıyla geniş kapsamlı konferans düzenlenecek.

Kudüs ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon, BAE, Bahreyn ve Sudan'ın siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme kararlarına karşı uluslararası çapta bir tepki ve farkındalık oluşturmak amacıyla elektronik ortamda çok geniş çaplı bir konferans düzenlemeyi planladığını açıkladı.

Koalisyon'un yaptığı açıklamaya göre konferans 27 ve 28 Kasım tarihlerinde "Kudüs emanettir, normalleşme ihanettir" başlığı altında düzenlenecek.

Konferansa Filistin davasıyla ilgilenen ve bu davaya destek veren önemli şahsiyetler çağrılacak. Bunların başında da Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye ve Güney Afrika halkının özgürlük mücadelesinin lideri Nelson Mandela'nın torunu, uluslararası insan hakları aktivisti Mandla Mandela olacak.

Arap dünyasındaki işbirlikçi yönetimlerin çok basit çıkarlar karşılığında ve ABD'nin baskılarına boyun eğerek siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalamaları veya normalleşmeyi kabul ettiklerine dair açıklamalar yapmaları Müslümanların ve siyasi hareketlerin tepkilerine neden oldu.

BAE ve Bahreyn'in işgal rejimiyle ilişkileri başlatma anlaşmaları imzalamasından sonra son olarak da Sudan'ın Dış İşleri Bakanı Ömer Kameruddin yaptığı açıklamada siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi kabul ettiklerini duyurmuştu. Sudan hükümeti adına yapılan bu açıklama Sudan toplumunda ve Arap toplumlarında tepkilere neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.