Kudüs ruhunu diri tutmaya devam edeceğiz

Kudüs ruhunu diri tutmaya devam edeceğiz

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğunca düzenlenen "Kudüs İçin Yaz" şiir yarışması ödül töreninde konuşan Öğr.Gör. Hatip Erdoğmuş, Kudüs ruhunu diri tutmak ve unutturmamak için bu tarz programlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet yürüten Hayırda Buluşanlar Topluluğu tarafından düzenlenen "Kudüs İçin Yaz" şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

MŞÜ İslami İlimler Fakültesi Erdoğan Bektaş Amfisinde düzenlenen program, Dr. Öğretim Üyesi Mahmud Gavsani'nin Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada "Kıbletü'l-Ûlâ" şiiriyle Merve Fırat birinci olurken, "Ben Bir Hüznün Şehriyim" şiiriyle Şerife Teber 2'nci, "Kudüs" şiiriyle Nuray Özdemir 3'üncü oldu.

Daha sonra şiir yarışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş, Kudüs'ün İstanbul, Urfa ve Diyarbakır'dan bir farkının olmadığını söyledi.

Erdoğmuş, "15 Şubat'ta başlayıp 19 Nisan'da biten yarışmamıza yoğun bir ilgi gösterildi. Gönderilen şiirler oluşturulan bir komisyonda değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi. Bizim için Kudüs ile ilgili yazılan her satır oldukça değerlidir. Dolayısıyla gönderilen her şiir bizim için oldukça değerlidir. Yarışmaya gösterilen yoğun ilgi de Kudüs davasının zihin dünyamızda ayrı bir yerinin olduğunu göstermektedir. İnşallah bundan sonra da bu gibi yarışmaların kapsamını genişleterek düzenlemeye devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki; Kudüs'ün İstanbul, Urfa ve Diyarbakır'dan bir farkı yoktur. Bizler Kudüs ruhunu diri tutmak ve unutturmamak için bu tarzda programlar yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Kudüs ümmetin tam bir panoramasıdır"

Öğr. Gör. Erdal Eker ise Kudüs'ün Müslümanların gönlünde farklı bir yere sahip olduğunu söyleyerek, "Filistin'in kanlı tarihinin son merhalesinde Kudüs israil başkenti yapılmaya hazırlanıyor. İşgal ve talanı tarihi boyunca yaşayan Kudüs'ü Müslümanların fethettiği dönemlerde İslam'a sadık kalarak ümmet şuurunu yaşadıkları dönemdir. Aslında Kudüs ümmetin tam bir panoramasıdır. Ulus devletlere sıkışmış, milliyetçi zehirlenmeye uğramış ve modern batıya öykünme çabası içerisindeki bir İslam dünyasının Kudüs'ü kurtarması mümkün değil." diyerek, "İnsanımız artık şunun farkına varmalıdır ki Kudüs'ün özgürlüğü Bağdat'ın, Kahire'nin, Şam'ın özgürlüğüne bağlıdır." dedi.

Program, yarışmada dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okumasıyla son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler