Kudüslü ailelere destek amacıyla "Kudüs’teki Evim" kampanyası başlatıldı

Kudüslü ailelere destek amacıyla "Kudüs’teki Evim" kampanyası başlatıldı

Kudüs’ün asıl sahipleri ola Müslümanlara destek olmak amacıyla, Uluslararası Hepimiz Meryemiz Platformu ve Nisaulaksa Derneği iş birliğiyle küresel alanda "Kudüs’teki Evim" kampanyası başlatıldı.

Siyonist israilin uyguladığı işgal politikaları çerçevesinde, Filistinlilerin inşaat ruhsat başvuruları reddedilerek, kendi vatanlarında barınmalarını ve iskân alanlarını genişletmeleri engelleniyor. Kudüs’ün asıl sahipleri acımasız uygulamalara maruz kalırken siyonist yerleşimciler ise mübarek beldedeki topraklar üzerinde ikamet etmek için binlerce oturum planı hazırlıyor.

İşgalci israil, 2020 yılında Kudüs’te 197 Müslümanın evini yıktı. 2021 yılında ise 25 evi yıkarak Kudüs'ün işgalciler tarafından Yahudileştirilerek, Müslümanlardan arındırılmak isteniyor.

Mayıs ayı sonuna kadar birçok farklı etkinliklerle devam edecek olan kampanya ile ilgili konuşan Uluslararası Kudüs Eğitim ve Araştırma Derneği (UKEAD) Genel Koordinatörü Ayşegül Bayıcı, şunları kaydetti:

"işgalci israil, Kudüs'teki ev ve yapıları yıkarak sürekli saldırılar yapmaktadır. Yapılan bu yıkımlar işgal politikaları çerçevesinde Kudüs'teki Müslüman nüfusu azaltmak, bölgeyi Yahudileştirmek ve Müslümanları topraklarından etmektir. Siyonist rejimin baskısı altında kalan ve evleri yıkılan Müslümanlara yardım etmek hepimizin görevidir. Evlerin yıkılması ailelerin dağılmasına, nesillerin yok olmasına sebep olmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki, aileyi ayakta tutan kadındır. 'Yuvayı dişi kuş yapar' düsturuyla hayatın ağır yüklerini taşıyan, küçük yüreklerine koca sevgiler sığdıran, zayıf bedenlerin güçlü kahramanları olan kadınlar bugün mazlum İslam coğrafyalarında sadece hayatta kalma mücadelesi vermiyorlar. Vatanlarını ve mukaddesatlarını korumak için mücadele ediyorlar. Kudüs'te ümmet adına nöbet görevini yerine getiren Kudüslü kadınlar ve aileleri hepimizin birer aile ferdidir. Unutmayalım ki, Kudüs Müslümanlarındır. Siyonist işgal politikalarına karşı Kudüs'ü asıl sahipleri, Kudüslü kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları hafifletmek ve onlara destek olmak için ümmet olarak Kudüs'te 'Benim Evim' projesini destekleyelim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler