Kudüslüler 30 gün sonra Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya başladı

Kudüslüler 30 gün sonra Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya başladı

Siyonist işgal rejiminin Covid-19'un yeniden yayılmasını bahane göstererek Mescid-i Aksa'yı 30 gün süreyle ibadete kapalı tutmasından sonra bugün sabah namazından itibaren Kudüslüler yeniden burada namazlarını kılmaya başladı.

30 gün süren kapalılıktan sonra bugün sabah namazında yüzlerce kişi namazlarını Mescid-i Aksa'da kılmak için buraya akın etti.

Kapalılık döneminde işgalciler gerek Kudüslülerin ve gerekse diğer şehirlerden gelenlerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engellemiş ve özellikle Cuma günleri Cuma namazlarını burada kılmakta ısrar eden bazı kişileri de alıkoymuştu.

İşgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapalı tutulduğu dönemde siyonist yerleşimcilerin gruplar halinde işgal askerlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlemelerine izin vermişti. Özellikle yahudilerin Yom Kippur (Af Günü) adını verdikleri dini bayramları sırasında çok sayıda yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Kudüslü Müslümanlar bugün Mescid-i Aksa'nın yeniden ibadete açılması münasebetiyle yaptıkları açıklamalarda bu kutsal mabedin kapalılık döneminde çok hüzünlü olduğunu, Kudüslülerin de ancak bu mabedi ihya ettikleri sürece görevlerini yerine getirmiş olabileceklerini dile getirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.