Kudüslüler işgal güçlerinin demir bariyer zulmünü protesto etti

Kudüslüler işgal güçlerinin demir bariyer zulmünü protesto etti

Siyonist işgal rejimine karşı verilen direniş mücadelesinin öncülerinden olan Kudüslüler, işgalcilerin Eski Şehir bölgesine giriş çıkışları kısıtlamak için kapılara yerleştirmiş olduğu demir bariyerleri protesto etti.

Siyonist işgal rejiminin çirkin uygulamalarını protesto etmek üzere düzenlenen gösterilere katılan Filistinliler, “engeli reddediyoruz", "yaşlılar ve gençler için merhamet" ve "evlerimize araçlarla gitme özgürlüğü istiyoruz" yazan pankartlar taşıdı.

İşgal güçleri 16 Nisan 2020'de, Coronavirus nedeniyle azalan trafik yoğunluğundan yararlanarak demir bariyerlerin kurulumunu tamamladı.

İşgalci siyonistler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin ana girişi olan Şam Kapısı başta olmak üzere diğer giriş kapılarının da önüne, Filistinlilerin bölgeye rahat şekilde girişlerini engellemek amacıyla demir bariyerler yerleştirdi.

Kudüslüler, işgalci siyonistlerin 4 Haziran’dan itibaren demir bariyerleri kullanmaya başladığını ve bunun da Kudüs'ün “Eski Şehri” bölgesinde günlük trafik sıkışıklıklarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Doğu Kudüs'ü 5 Haziran 1967'de işgal eden siyonistler, 1980'de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını "birleşik başkenti" ilan etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK), 1980'de kabul ettiği 478 sayılı kararla, işgalci siyonistlerin ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.