Kudüs'te bir aile işgal rejiminin baskısıyla evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı

Kudüs'te bir aile işgal rejiminin baskısıyla evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı

Kudüs’ün el-İseviyye beldesi el-Medaris Mahallesi’nde yaşayan Filistinli Recai Talal Atiyye, işgal rejiminin baskısıyla evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı.

Siyonist İşgal rejimi, Recai Talal Atiyye’nin evi hakkında yıkım kararı verdi ve kararı Filistinli aileye tebliğ ettii. Kendi elleriyle yıkmaması halinde evin işgalciler tarafından yıkılacağı ve aileden yıkım masrafının tahsil edileceği bildirildi.

Filistin İşleri Araştırma Merkezi’nin raporuna göre işgal rejimi sözde mahkemeleri, geçtiğimiz şubat ayında Kudüs’te Filistinlilere ait onlarca ev ve iş yeri hakkında yıkım kararı verdi.

Raporda, işgal rejiminin yıkım kararlarıyla Filistinlileri Kudüs’ten göç etmeye zorladığı ve toplam yıkım kararı sayısının 43 olduğu kaydedildi.

İşgal edilen Filistin toprakları üzerinde uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir şekilde siyonist yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdüren işgal rejimi, Filistinlilere inşaat ruhsatı vermiyor.

Filistinlilerin mevcut evleri ve iş yerleri hakkında da ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkım kararları veren işgal rejimi, yıkımın işgal güçleri tarafından gerçekleştirilmesi halinde ev ve iş yeri sahiplerinden yıkım masrafı adı altında yüklü miktarda paralar talep ediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.