Kudüs'te yardıma muhtaç binlerce aile var

Kudüs'te yardıma muhtaç binlerce aile var

​Siyonist işgalcilerin baskısı altında Mescidi Aksa'yı korumak için izzetli bir şekilde mücadele veren Kudüslü binlerce aile, Ramazan'da kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Son yüzyılın en ağır ekonomik şartları altında yaşam mücadelesi veren Kudüslü Müslümanlar, salgının gölgesinde karşılanacak olan Ramazan ayına hazırlanıyorlar.

Kudüs ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması adına mücadele veren Kudüslü Müslümanlar, bir yandan küresel planlarla topraklarından edilmek istenirken, bir yandan da tüm imkânsızlıklar içerisinde kutsalları muhafaza etmek için mücadelelerine devam ediyorlar.

Her yıl Kudüs'te Ramazan ayı öncesinde kumanya dağıtımlarına başlayan Mirasımız Derneği,  Coronavirus etkisiyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen Kudüslülerin maddi sıkıntılarını gidermek için çalışma yürütüyor.

Kudüs'teki son durum ve yaptıkları çalışmalar hakkında yazılı açıklama yapan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, 2020 dünya genelinde Kudüs'e giden yardımlar bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi.

Nüfusun yüzde 25'i işsiz olan Kudüs'te 12 bin aile gıda yardımına muhtaç

Çalışabilir durumda olan Kudüslü Müslümanların yüzde 25’inin işsiz olduğunu ve salgınla birlikte işsizler ordusuna 17 bin kişinin daha katıldığını hatırlatan Demirci, "Geçtiğimiz yıl 700 işyeri kapandı. Kudüs'teki zekât müessesesi verilerine göre bu yıl evlerine gıda kolisi gitmesi gereken 12 bin ihtiyaç sahibi Kudüslü aile olduğunu söyledi. Ramazan öncesi Kudüs’e yakın köyler ve kırsaldaki mezraları öncelemek suretiyle kumanya dağıtımlarına başladık. Taşıma zorluğu olan bölgelerde bulunan ailelere alışveriş çeki vererek en yakınındaki anlaşmış olduğumuz Müslüman esnaftan gıda malzemelerini temin edebilmesini sağlıyoruz. Ramazan’a özel kumanya dağıtımlarımız bayrama kadar devam edecek." dedi.Coronavirus tedbirleri ve mevsimsel şartlar nedeniyle önceki yıllarda olduğu gibi Mescidi Aksa'da iftar yemeklerinin verilemeyeceğini belirten Demirci, geçen sene olduğu gibi bu sene de muhtaçların evlerine iftarlık dağıtımı yapacaklarını ifade etti.

Demirci, bayram haftasında ise yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık elbise ve bayram harçlığı vereceklerini söyledi.


Kudüs'te yardıma muhtaç binlerce aile var

Kudüs'te yardıma muhtaç binlerce aile var

Kudüs'te yardıma muhtaç binlerce aile var

Kudüs'te yardıma muhtaç binlerce aile var

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.