"Kudüs'ü eli kanlı katillerin insafına terk etmeyeceğiz"

"Kudüs'ü eli kanlı katillerin insafına terk etmeyeceğiz"

Şırnak'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak ilk Kıblemiz Kudüs'ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs'ün tarihî statüsünün bir emrivakiye kurban edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şırnak 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Şırnak Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

15 Temmuz gecesinin hesabını mahkemelerde sorduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaletten sapmadan, duyguların esiri olmadan, suçluyu masumdan ayırmak için kılı kırk yararak hukuki süreci işlettiklerini kaydetti. Erdoğan, "Allah'ın izniyle son FETÖ'cü hain de yargı önünde hesap verene kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Yurt içinde ve yurt dışında adaletin tecellisi için tüm imkânlarımız seferber edeceğiz." dedi.

"Kudüs'ü eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz"

Şırnaklılara ve Cizrelilere, Kudüs'ü mahzun, boynu bükük bırakmadıkları için de teşekkür eden Erdoğan, "Siz, Kudüs'e özgürlük, insanlığa barış diyerek Kudüs'ün yalnız olmadığını tüm dünyaya haykırdınız. Siz işte bugün bu salonda olduğu gibi tek ses, tek nefes olarak ümmetin kalbi Kudüs'e nasıl sahip çıkılır herkese bunu gösterdiniz." diye konuştu.

"Türkiye olarak ilk Kıblemiz Kudüs'ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs'ün tarihî statüsünün bir emrivakiye kurban edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz." ifadelerini kullanan Erdoğan, ABD'nin Kudüs'le ilgili açıklamasının ardından dönem başkanı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İstanbul'da topladığını hatırlattı. Erdoğan, İstanbul'daki zirve ile ABD yönetiminin hukuksuz kararını tanımadıklarını ve Kudüs'ü Filistin Devleti'nin başkenti kabul ettiklerini tüm dünyaya duyurduklarını belirterek, bu kararın Birleşmiş Milletler nezdinde yok sayılması için gerekli süreci başlattıklarını kaydetti.

"Ekonomik, askerî ve medya gücüyle korku imparatorluğu kuracaklarını düşünenler tarihlerinin en büyük diplomatik hezimetlerinden birini yaşadılar"

Yemen'in de desteğiyle Türkiye olarak konuyu BM Genel Kurulu'na taşıdıklarına ve önceki gün yapılan oylamada karar tasarısının, 128 ülkenin oyuyla kabul edildiğini hatırlatan Erdoğan, "İsrail ve Amerikan yönetiminin oylama öncesi tehditleri hamdolsun hiçbir işe yaramadı, dolarlar bir işe yaramadı, tehditler bir işe yaramadı. Ekonomik, askerî ve medya gücüyle korku imparatorluğu kuracaklarını düşünenler tarihlerinin en büyük diplomatik hezimetlerinden birini yaşadılar." ifadelerini kullandı.

ABD'nin ve işgalci çetenin nobran tavırlarından, hukuksuz adımlarından dolayı bir kez daha mahşeri vicdanda mahkûm edildiğini, BM üyesi ülkelerin hak ve adaletten yana takdire şayan bir tavır sergilediğini dile getiren Erdoğan, "Dünyada paranın satın alamayacağı değerlerin de bulunduğu son oylamayla herkes tarafından görülmüş oldu." dedi ve 128 ülkeye Türkiye adına teşekkür etti.

ABD yönetimi hatasından dönmeli

Erdoğan, ABD yönetimini bir an önce BM Genel Kurulu'nda oluşan dayanışma tablosunu doğru okuyarak hatasından dönmeye çağırdı ve "Yanlışta ısrar ederek gerilimi daha fazla tırmandırmanın kimseye faydasının olmadığı, atılan her adımla bir kez daha ortaya çıkıyor. Amerikan ve israil yönetiminin provokatif tutumları yalnızca bölgedeki fanatikler ile terör örgütlerini mutlu ediyor. Bu tür şımarık tavırlardan sadece ve sadece kan, gözyaşı ve çatışmalardan beslenen kesimler memnuniyet duyuyor." açıklamasında bulundu.

İşgalci çetenin, fırsattan istifade uyguladığı terörün dozunu artırarak suç çetelesini zenginleştirdiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Filistinli kardeşlerimizin kanını dökmek için adeta fırsat kollayanlar, bir de kalkıp utanmadan, sıkılmadan şahsım ve ülkemizle ilgili densiz beyanlarda bulunuyorlar. Kontrol ettikleri basın yayın organlarındaki kiralık kalemleri aracılığıyla, kimi ülkelerdeki beslemeleri vasıtasıyla bizi susturabileceklerini sanıyorlar. Herhâlde birileri gibi tehditler ve iftiralar karşısında geri adım atacağımızı, sineceğimizi, teslimiyet göstereceğimizi düşünüyorlar. Bunlar bizi hiç tanımıyorlar, bunlar tarihi şanlı zaferle dolu bu milleti hiç tanımıyorlar. Biz her zaman ne diyoruz? 'Mert direnir, namert kaçar.' Biz her zaman ne diyoruz? 'Korkaklar zafer anıtı dikemez."

"Kudüs'ün işgalcilere peşkeş çekilmesine asla rıza göstermeyeceğiz"

Erdoğan, konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: "Toprakları elinden alınan milyonlarca Filistinli mültecinin hakkını elbette uluslararası platformlara taşıyacağız. Kudüs'ün kişisel hesaplar adına, ideolojik fanatizm adına işgalcilere peşkeş çekilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Tehditlerden korkmadan binlerce yıla sâri vakarımızdan taviz vermeden; tarih bilmez, edep bilmez, diplomasi bilmez densizlerin bühtanlarına aldırmadan hakkımızı arayacağız. Tarih boyunca olduğu gibi, Kıptilerin de, Ortodoksların da, Katoliklerin de Kudüs üzerindeki hak ve hukukunu gerekirse biz savunacağız. Barış şehri, peygamberler şehri Kudüs'ü kan gölüne çevirmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. İnşallah bu mücadeleyi mümkün olan en geniş zeminde yürütecek ve Allah'ın izniyle zafere taşıyacağız."

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölücü örgüte müzahir parti daha önceki seçimlerde baskıyla, tehditle elde ettiği oyları gitti eski Türkiye'nin faşist kafalı seçkinlerine peşkeş çekti. Bu parti, demokrasinin imkânlarını kullanarak benim halkımı her platformda temsil etmek yerine, gitti iradesini Kandil'deki terör baronlarına teslim etti. Öyle ki, bu partinin demokrasi ve kalkınma mücadelesini meşru zeminde yürütmek yerine, FETÖ dâhil tüm şer odaklarıyla iş birliği yaptığını gördük. Belediye binalarının arka kapılarından aldıkları FETÖ'nün elebaşlarıyla iktidarı devirmek için ne tür kumpaslar çevirdiklerine hep birlikte şahit olduk. Türkiye partisi olmak yerine Türkiye düşmanı, millet düşmanı çevrelerin koltuk değneği olanlarla bizim ne konuşacak sözümüz, ne yürüyecek yolumuz yoktur. Milletvekilliği dokunulmazlığını teröristlere kalkan olmak için kullanan, belediye araçlarını teröristlere tahsis eden bir anlayışın bu ülkeye verebileceği hiçbir şey bulunmadığı açıktır. Devletten gelen parayı Kandil'e gönderenlerle bizim yürüyecek yolumuz yoktur. Milletimizin kendilerine tanıdığı krediye hoyratça harcayanların, CHP'nin oyuncağı olanların teröristler karşısında onurlu bir duruş sergileyemeyenlerin artık Kürt kardeşlerim nazarında hiçbir itibarının kalmadığına inanıyorum."

PKK'nin çukur eylemlerinde çok zarar gören illerden birinin Şırnak olduğuna dikkat çekerek, şimdi bölgedeki diğer yerleşim merkezleri ile birlikte Şırnak'ta da PKK'nin yakıp yıktığı her yeri ayağa kaldırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Şırnak'taki vatandaşlara 551 milyon lira kira yardımı yapıldığını, 616 kilometre içme suyu şebekesi, 175 kilometre kanalizasyon şebekesi döşendiğini ve 10 bin 684 ev, iş yeri ve kamu hizmet biriminin inşasının hâlen devam ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye terörle mücadelesini kararlı, ama aynı zamanda hukuk için, demokrasi çerçevesinde yürüten bir devlettir. Terörle mücadele adı altında kendi vatandaşlarına yapmadık eziyetleri bırakmayan ülkeleri, bu yüzden yaşanan yıkımları, çekilen acıları yakın çevremizde hep birlikte görüyoruz. Ülkemizde de aynı görüntüleri ortaya çıkarmak isteyenler oldu. Milletimizle, özellikle de siz bölge halkıyla el ele verip bu kötü niyetlilerin heveslerini kursaklarında bıraktık. FETÖ'den DEAŞ'a, PKK'dan DHKP-C'ye kadar birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi tehdit eden tüm şer şebekelerinin kökünü kazıdık, kazıyoruz."

PKK ile mücadeleye değinen Erdoğan, "Çukur eylemleriyle bölgedeki Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren bölücü terör örgütünü vatandaşlarımızın desteğiyle açtıkları hendekleri gömdük. Yaz-kış, dağ-taş demeden operasyonlarımız sürüyor. İnsansız hava araçlarımız ile saklandıkları inlerini başlarına geçiriyoruz. Bölücü terör örgüt tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor." diye konuştu.

Belediyeleri PKK'nin şubesi yapanlarla da hukuk içinde mücadelelerini yürüttüklerine değinerek, "Bu milletin tek bir kuruşunu dahi dağdaki terör baronlarına peşkeş çektirmemeye kararlıyız." diyen Erdoğan, "Biz terörle mücadele ettikçe, sizler terörle mücadele ettikçe buralar birer turizm, yatırım ve cazibe merkezine dönüşüyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cizre'de 5 yıldızlı bir otelin açıldığına dikkat çekerek, bu tür yatırımların birer başlangıç olduğunu ve güvenlik ortamı geliştikçe yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin katlanarak artacağını söyledi. 

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.