Kudüs’ün yeniden selam şehri olması için gayret edilmeli

Kudüs’ün yeniden selam şehri olması için gayret edilmeli

​Kudüs’ün yeniden selam şehri olması için gayret edilmesi gerektiğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu büyük yükü bütün Müslümanların paylaşması gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Ürdün’ün başkenti Amman’da beraberindeki heyetle Ürdün Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Abul Naser Abu Al Bassal’ı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Ürdün Evkaf ve İslam İşleri Bakanı ve heyetinin özellikle Kudüs’te Mescid-i Aksa konusundaki gayretleri, yapmış oldukları çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hazreti Peygamber'in, ziyaret edilmesi gereken 3 mescitten birisinin Mescid-i Aksa olduğunu ifade ettiğini dile getiren Erbaş, "Bizim onun için daha fazla gayret etmemizi gerektiriyor." dedi.

Erbaş, Kudüs’ün asırlarca Müslümanların idaresinde bir selam şehri, darüsselam olduğuna işaret ederek, "Bugün israilin yaptıkları Kudüs’ü darüsselamdan darülharbe doğru sürüklemektedir." ifadelerini kullandı.

"Kudüs bize peygamberlerin bir emaneti"

Erbaş, "Kudüs’ün yeniden selam şehri olması için gayret edilmesi gerekir. Bu büyük yükü bütün Müslümanların paylaşması gerekiyor. Çünkü Kudüs bize peygamberlerin bir emaneti, Peygamberimizin bir emaneti, bu emaneti taşımakta yardımlaşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Erbaş, Türkiye’nin en hassas olduğu konulardan birisinin Kudüs olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Kudüs’le ilgili en ufak bir olumsuzlukta Türkiye Müslümanları olarak hemen harekete geçiyoruz, bu vesileyle 2018 yılında Türkiye’de 2 büyük zirve gerçekleştirdik.  İstanbul’da Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz Kudüs Zirvesi’nin Sonuç Bildirgesinin maddelerine, Müslümanların Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı daha çok ziyaret etmeleri, orada daha çok görünmeleri gerektiği ve Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olduğu hususunu yazdık. Mayıs ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle Türkiye’ye gelen bütün İslam ülkelerinden 11 kadar cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanları, cumhurbaşkanı yardımcılarından oluşan çok büyük bir zirve gerçekleştirildi. İstanbul’da yapmış olduğumuz israili telin mitinginde bir milyon kadar Müslüman, İstanbul’da toplandı."

Erbaş, FETÖ konusunda Ürdün Devleti’nin göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, Din İşleri Yüksek Kurulunun hazırlamış olduğu FETÖ Raporunun Arapçaya çevrilmiş halini Ürdün Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Abul Naser Abu Al Bassal’a verdi.

Erbaş, geçtiğimiz haftalarda Ürdün’de meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden dolayı başsağlığı diledi.

Erbaş, konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmeti, eğitimi ve dini yayınlar alanında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ürdün Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Al Bassal: Yahudiler fırsat kollarlar

Ürdün Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Abul Naser Abu Al Bassal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erbaş’a teşekkür etti.

Bassal, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Kudüs’le ilgili temizliği, imarı, inşası noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Bassal, şöyle konuştu:

"Ancak çok önemli bir konuya değinmek istiyorum, ziyaret konusunda tabi sizin de bahsettiğiniz gibi kesinlikle çok önemlidir. Yahudiler özellikle bunu fırsat kollarlar, boşluk olduğu zaman hemen istila etmeye çalışırlar, biz bu boşluğu bırakmamamız gerektiğini düşünüyorum."

Erbaş’tan Ürdün Parlamentosuna ziyaret

Erbaş ayrıca Ürdün Parlamentosunu da ziyaret etti. Parlamentonun Alt Kanadı Temsilciler Meclisi Filistin Alt Komitesi Başkanı Milletvekili Yahya Saud ve komite üyesi milletvekilleriyle bir araya gelen Erbaş, Mescid-i Aksa ve Kudüs konusunun gündemde tutulmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi ve en hassas oldukları noktalardan birinin de Mescid-i Aksa ve Filistin konusu olduğunu dile getirdi.

Erbaş, ziyaretin sonunda milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ürdün ziyareti kapsamında Erbaş, Ürdün Başmüftüsü Dr. Mohammed Al-Khalayleh’i de "Fetva Dairesi"nde ziyaret etti.

Erbaş’a ziyarette Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Başkan Yardımcıları Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Ramazan Muslu, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Dr. Burhan Erkuş, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat’ın yanı sıra kurum yöneticileri de eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler