“Küfrün zihniyeti sürekli aynıdır”

“Küfrün zihniyeti sürekli aynıdır”

Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen konferansta konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göktaş, küfür zihniyetinin her zaman aynı olduğunu söyledi.

Mut ilçesinde yaptığı yardım ve kültürel çalışmalarla tanınan Umut Der “İslam Kardeşliği Ve Mescidi Aksa” konulu bir konferans düzenledi. Mut halkının yoğun ilgi gösterdiği program Mut Ziraat Odası Konferans salonunda yapıldı. 

Konferans İrfan Alpakut’un Kuran tilavetiyle başladı. Konferansta bir konuşma yapan Umut-Der  Başkanı Muhsin Gürbüz yaptıkları yardım ve kültürel çalışmalardan bahsetti.  Kuruldukları günden beri yoksul ailelere yardım, iftar gibi etkinlikleri olduğunu ayrıca kültürel etkinlikler adıyla Kutlu Doğum, Şehadet Gecesi ve Mescidi Aksa gibi programları yaptıklarını ve hizmetlerinin durmadan devam edeceğini belirtti.

Grup Davet’in ilahi  ve ezgilerinin ardından bir konuşma yapan, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş hutbelerde ve vaazlarda hoca efendilerin sürekli bir konuyu gündeme getirdiklerini bununda kardeşlik vurgusu olduğunu söyledi.

Bu kadar çok üzerinde durulmasına rağmen kardeşlik duygusunun yeterince gelişmemesini sözlerin yalama yapmasına, etkisini kaybetmesine bağlayan Göktaş, “Kardeş olabilmemiz için önce anamızın oğlu ile akrabalarımız ile barışmamız gerekir. Bu barışmayı da ancak dünya sevgisini kalbimizden çıkarınca yapabileceğiz.  Zira dünya sevgisi kalpte bulundukça bırakın Müslüman kardeşlerimizi düşünmeyi en yakınlarımıza dahi düşman olmamıza sebebiyet verir.” Dedi.

Müslümanların kardeşliklerinin önünde en büyük engellerden birinin de taassup olduğunu belirten Göktaş daha sonra, “Allah için samimi olarak vicdanımızı bir imanmetre ile ölçüp acaba benim cemaatimden, derneğimden olmayan bir Müslüman kardeşimin uğradığı bir güzelliğe ve nimete seviniyor muyum diye kendini kontrol etmesi gerekir. Eğer üzülüyor ve kalbi daralıyorsa vallahi imanın tadını daha almamıştır.” İfadelerine yer verdi.

Dünya sevgisinin kalpten atılmasıyla şahadetin hak edildiğine vurgu yapan Göktaş konuşmasının devamında, dün Billalerin göğsüne bırakılan taşlarla, bugün Diyarbakır’da Yasinlerin o taşlarla başlarının ezildiğine dikkat çekerek, “Değişen şey sadece zaman ve mekândır. Küfrün zihniyeti her zaman aynıdır.” diyerek vahşice katledilen HZ. Cafer ve Hz. Hamza’nın Peygamber ailesinden, Peygamber öğretisi ile birer şehadet adayı olduklarını belirtti.

Filistin ve Mescidi Aksa konusuna da değinen Göktaş, “Bizim Mescidi Aksa’yı sahiplenmemiz sadece oranın Miraç toprakları veyahut ilk kıble olması nedenlerine indirgenmemelidir diyen Göktaş, öyle dersek eğer, birileri bizim Peygamberlerin hem doğum hem ölüm yeri diye daha fazla hak iddia edebilirler.  O halde Mescidi Aksa meselesine şöyle bakmalıyız; orada yeryüzü zalimlerinin ve mazlumlarının mücadelesi var, orada sadece 6 milyonluk İsrail’in ve 3 milyonluk Filistinlinin mücadelesi yok. Orada yaşanan hak ve batılın mücadelesidir. Yoksa biz Ortadoğu’da bir devlet daha olsun diye uğraşmıyoruz. Zaten Arap yarımadasında 20-25 taneden fazla devlet var. Bir devlet, bir milli marş, bir milli piyango, bir milli, takım daha olsun diye uğraşmıyoruz.” diyerek konuşmasını nihayete erdirdi.

Program Grup Davet’in tekrar sahne almasından sonra yapılan dua ile sona erdi.(Hamza İrasul-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler