Kulp kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Kulp kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Kulp ilçesi futbol sahasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun katılımın sağlandığı gözlendi.

Öğle namazının kılınmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve mevlid-i şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte, erkek ve kadınların ayrı yerlerde bulunması dikkatlerden kaçmazken, katılımcıların tevhit bayrakları taşıdığı gözlendi.

Etkinlikte Özlem Ajans sanatçıları ilahiler seslendirirken iki küçük kız çocuğunun okuduğu şiir, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Etkinlik sırasında etkili olan yağışa rağmen alanı terk etmeyen katılımcılar, seslendirilen ilahilere halay çekerek eşlik ettiler.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Molla Muhammed Sekan, Allah’ın rahmetine erişmek için Hz Resulullah’ın (sav) sünnetine sarılmak gerektiğini söyledi.

‘’Özgürlüğümüz ve kurtuluşumuz Hz. Muhammed’in (sav) yolundadır’’

Müslümanların canları, malları ve zamanlarıyla Hz. Muhammed’in (sav) yolunda çalışmaları gerektiğini söyleyen Molla Sekan, “Hayatta olduğumuz sürece davamız, sevdamız ve sevgimiz Hz Muhammed için olmalıdır. Diğer dava ve yollardan, kendimizi Hz Muhammed’in davasına adamışız. Milletimizin batıl yollardan kurtulması için bu yolda çalışmalıyız.” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdulbari Çelik ise, Hz. Muhammed’in ahlakını, hayatını ve yolunu öğrenip öğretmek gerektiğine vurgu yaptı.

“Biz eşsiz bir Peygamberin arkasındayız”

Müslümanların O’nun davasıyla, şeriatıyla ve sünnetiyle iftihar ettiğini belirten Çelik, ”Bin 444 yıl geçmesine rağmen Peygamberden bahsedildiğinde, O’nun ismi geçtiği zaman içimiz huzurla doluyor. Hem bedenen hem de ruhen rahatlıyoruz. Ensar ve muhacirler seni nasıl seviyorlardı ise burada toplananlar da seni o kadar seviyor. Peygambere iman edenler, ona hürmet gösterenler, onun safında bulunanlar, ona tabi olanlar kurtuluşa ereceklerdir. Onların başı dik olacaktır. Hz. Muhammed’e sırtını çevirenler, kulak vermeyenler, onun yolundan çıkanların hepsi zarar etti. Şeytan, Hz Nuh’un kavmi, kardeşini öldüren Kabil, Nemrut, Firavun, Ebu Leheb gibi İslam ve Kur’an düşmanları zarar ettiler.” ifadelerini kullandı.

“Hz Muhammed (sav) hiçbir zaman zulmedenlere boyun eğmedi”

Hz Muhammed’in (sav), hiçbir zaman zulmedenlere boyun eğmediğinin altını çizen Çelik, “Hz. Muhammed hiçbir zaman zulmedenlere boyun eğmemiştir. Her zaman zulmedenlerin karşısında olmuştur. Bizim tarihimiz İslam ve Kur’an tarihidir. Herkes biliyor ki biz, tarih boyunca onarla gelip geldik bu günden sonrada camilere, Kuran’a ve bacılarımızın türbanına el uzatanları tarihte nasıl ellerini kırdıysak bugün de Peygamber sevdalıları ellerini kıracaktır.” şeklinde konuştu.

“Allah ve peygamber sevgisi olmayan bir yol cehenneme gider”

Molla Çelik, son olarak, “Kim çoluk çocuğunu, akraba ve dostlarını seviyorsa onları namaza teşvik etsinler. İçinde namaz, Allah ve Peygamber sevgisi olmayan bir yol cehenneme gider. O toplumda bulunanlar Allah’ın yolundan gitmeseler cehenneme giderler. Namaz kılmayan insanın ruhu şeytanın kölesidir. Ruhu şeytanın kölesi olan bir insan sizi nasıl kurtarsın? Abdestsiz ve namaz kılmayan insanlardan uzak duralım. Kürt milletinin İslam ve Kur’an’dan uzaklaşmasını istiyorlar. Bu oyunlara gelmememiz lazım. Allah’ın dostu kim düşmanı kim bilmemiz lazım. Allah’ın dostlarıyla arkadaşlık yapalım, Allah’ın düşmanlarına da düşmanlık yapalım.” dedi.

Konuşmaların ardından Kulp’ta Kutlu Doğum ayı kapsamında 4 milyon 400 salâvat okunduğu bildirildi.

Etkinlik, Molla Muzaffer Karavil’in yaptığı kapanış duası ile sona erdi.İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler