Kulp'ta 2 PKK'li öldürüldü 2'si sağ yakalandı

Kulp'ta 2 PKK'li öldürüldü 2'si sağ yakalandı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde başlatılan operasyonun sona erdiği, operasyon neticesinde 2 PKK'linin öldürüldüğü 2 PKK'linin de sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 20 Ağustos'ta başlatılan operasyonun sona erdiği açıklandı. Operasyon kapsamında 2 PKK'linin öldürüldüğü, 2 PKK'linin sağ olarak yakalandığı ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada Kulp İlçesi dağlık ve kırsal alanında faaliyet yürüten PKK'ye yönelik 20 Ağustos'ta operasyon başlatıldığı, 22 Ağustos saat 19.00 itibariyle sona erdiği ifade edildi.

Açıklamada, Kulp ilçesi Yaylak köyü Simetok mezrası mülki sınırları içerisinde, 22 Ağustos saat 10.40 sıralarında yürütülen operasyonda bir PKK'linin sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, bir adet termal piton dürbün,  bir  adet  Yaesu  marka  el telsizi, bin adet  bixi  fişeği,  200 metre kablo, 4 adet not defteri, bir adet radyo ve toprağa gömülü vaziyette tespit edilen 3 adet jelikan bidon içerisinde çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, tespit edilen 9 ayrı el yapımı patlayıcı  düzeneğinin de emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, 2 günlük operasyon kapsamında 2 PKK’linin öldürüldüğü, 2 PKK’linin  sağ olarak yakalandığı ifade edilerek toplamda 3 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet termal piton dürbün, 15 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 adet el bombası, bin 300 adet muhtelif fişek, bir adet Yeasu marka el telsizi, çok sayıda yaşam, giyim ve tıbbi malzemenin ele geçirildiği bildirildi. (İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler