Kulp'ta öğrenciler kermes gelirleriyle Afrika'da su kuyusu açacak

Kulp'ta öğrenciler kermes gelirleriyle Afrika'da su kuyusu açacak

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde imam hatip öğrencileri, "Bizim için su onlar için hayat" sloganıyla kurdukları kermesten elde edilen gelirlerle su sıkıntısının yaşandığı Afrika'da kuyu açmayı hedefliyor.

Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Afrika'da su sıkıntısı yaşayan insanlar için bir proje geliştirdi.

Afrika'daki su sıkıntısının giderilmesinde bir nebze de olsa destek olmak isteyen öğrenci ve öğretmenleri, projeye verdikleri "Bizim için su onlar için hayat" adıyla Afrika'daki susuzluğun hayati derecede olduğuna dikkat çekildi.

Bu kapsamda şehir merkezinde kurulan kermesten elde edilen gelirlerle Afrika'da su kuyusu açılması hedefleniyor. Bu projeye duyarsız kalmayan ilçe halkı ise kermese yoğun ilgi gösterdi.

Kermesle ilgili açıklamalarda bulunan Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Özen, "Öğrencilerimizin böyle bir proje ile kapımızı çalmaları açıkçası çok sevindirici. Aynı zamanda İmam Hatip kültürüne yakışan ahlaki bir davranış. Bu yönüyle İmam Hatipli gençlerin gerek dünyada gerek ülkemizde yaşanan sorunlara önemli bir çözüm olacağı kanaatindeyim. Bu açıdan biz de projeye kayıtsız kalmayarak öğrencilerimiz ve Afrika için elimizden geleni yaptık." dedi.

Proje kapsamında desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğüne teşekkür eden Özen, kermese emek veren tüm meslek öğretmenleri başta olmak üzere öğrencilerini de kutladığını ifade etti.

Okul öğretmenlerinden Ömer Faruk Duran, projeye kısa zamanda ilginin arttığını, yakın çevrelerinden yurt dışında yaşayan insanların da bağış yapma talebinde bulunduğunu dile getirdi.

Öğretmenlerden Mücahit Karal, "İlçemizin projede bu kadar duyarlı davranmaları bizleri çok mutlu etti. Şehirlerden ve gönüllerden uzak Kulp ilçemizde yardımlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun."

Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin ve gıda ürünlerinin yanı sıra kitap ayracı, el yapımı çanta gibi ürünlerin de satışa sunulduğu kermesten elde edilen gelir, Afrika'da su kuyusu açılması için kullanılacak.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler