Kulp'taki PKK saldırısında çocuklarını kaybeden ailelerden evlat nöbetine destek

Kulp'taki PKK saldırısında çocuklarını kaybeden ailelerden evlat nöbetine destek

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, PKK’nin yola döşediği patlayıcının infilak etmesiyle hayatını kaybeden sivillerin aileleri, HDP Diyarbakır İl Başkanlığının önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret ettiler.

PKK’nin Kulp saldırısında hayatını kaybeden sivillerin aileleri, çocukları kandırılarak dağa götürülen aileleri ziyaret ederek, acılarını paylaştılar. HDP parti binasının önüne gelen Kulp’taki PKK saldırısı mağduru aileler, yaşanan zulümleri lanetlediler.

Evlat nöbetini tutan ailelerin acılarını paylaşan PKK mağduru aileler, yaşadıklarının ilk katliam olmadığını, 1994 yılında da PKK’nin kendilerine yönelik aynı vahşi katliamları yaptığını hatırlattılar.

Evlat nöbetini tutan aileleri ziyaret amacıyla geldiğini belirten Zinet Yıldız, Kulp’taki vahşetin ilk olmadığını, 7 Eylül 1994 yılında PKK’nin vahşi saldırısında, kayınbabasının ailesinden 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Yıldız, "7 Eylül 1994 yılında kayınbabam 7 şehid verdi. 12 Eylül 2019’da yine şehit verdik. Rabbim onları Kahhar ismiyle kahretsin. Kayınvalidemi 1994 yılında hamileyken 7 çocuğuyla birlikte katlettiler. Çoluk çocuk demeden katlediyorlar." dedi.

"Diyalize bağlı ve iki gözü göremeyen böbrek hastası annesi için odun toplamaya giderken katlettiler"

Kutbettin Ay ise 90’lı yıllarda PKK’nin aynı vahşeti yaptığını söyledi.

Ay, "7 tane evladımızı biz kaybetmişiz. 1997'de PKK tarafından evimize baskın yedik ve 5 kişiyi katlettiler. 1993’te 4 dayıma bıçak saplayarak ve yanan naylonu damlatarak yaktılar. Diyaliz cihazına bağlı ve iki gözünü kaybeden böbrek hastası annesinin tedavisi için odun toplamaya giderken katledildi. Ahmet Ay, 6 ay önce askerden geldi. 50-60 TL’ye odun toplamaya ve aldığı parayla annesinin gözünü tedavi ettirmek için gidiyordu." diye konuştu.

"Eşimle birlikte buraya, eylemdeki anne ve babalara destek vermek için geldik." diyen Ay, Bizim canımız yanmış, başkasının canı yanmasın diye geldik. Yıllardır biz terörün hedefindeyiz. 1993’te benim 4 tane dayımı, 7 amca çocuğumu kurşuna dizdiler. Biz artık bu acıyı çekemeyiz. 2 kişi kalmışız bizleri de katletsinler bu dünyadan kurtulalım. Devlet bize sahip çıkmazsa bizi de bitirecekler." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler