Kümes hayvancılığı üretimi aralık ayında arttı

Kümes hayvancılığı üretimi aralık ayında arttı

Aralık ayında bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 9,7 artarak 184 bin 349 ton olarak gerçekleşirken tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 artarak 1,7 milyar adet oldu.

TÜİK, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Aralık 2019 verilerini açıkladı.

Buna göre, aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi yüzde 7,4, kesilen tavuk sayısı yüzde 4,9, tavuk yumurtası üretimi yüzde 1,7, hindi eti üretimi ise yüzde 0,1 arttı.

Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 1,3 artarken, tavuk eti üretimi yüzde 0,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 1,7, hindi eti üretimi ise yüzde 14,2 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı.

Aralık ayında bir önceki aya göre; Tavuk eti üretimi yüzde 9,7 artarak 184 bin 349 ton olarak gerçekleşti, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,1 artarak 104 milyon adet oldu, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 artarak 1,7 milyar adet oldu ve hindi eti üretimi yüzde 12,3 artarak 5 bin 965 ton olarak gerçekleşti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler