Kur’an dersleri tatilden sonra da devam edecek

Kur’an dersleri tatilden sonra da devam edecek

Batman’ın Gerçüş ilçesine bağlı bir mezrada çocukların yaz Kur’an kursuna rağbet göstermesi üzerine derslere yaz tatilinden sonra da devam edilecek.

Batman’ın Gercüş (Kercosê) ilçesine bağlı Kırkat (Kırkatê) köyü Konak (Kasrıkê) mezrasında verilen yaz Kur’an kursuna çocukların rağbet göstermesi üzerine yaz tatilinden sonra da derslere devam edilecek.

Manisa’dan Batman’a göreve gelen Konak Mezrası Camii İmamı Kerim Kışlalı, mezraya gelirken ailesi ve bazı akrabaları doğu olduğu için gitme deseler de onları dinlemeyip geldiğini ve çok memnun olduğunu belirti.

Göreve geçen Ramazan ayında yeni başladığını söyleyen Kışlalı, “Çocuklar Kur’an-ı öğrenmeye çok isteklidirler. Çocukların her gün okumaya rağbetleri artıyor. Hafta sonları bile gelip okumak istiyorlar biz de kırmayıp hafta sonu da ders vermek için zaman ayırıyoruz. Bu konuda aileler de çok duyarlıdır. Öğrencilerden, ailelerinden ve tüm mezra sakinlerinden çok memnunum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim öğretmeyi yaz tatili ile sınırlı bırakmayıp okulların açılmasıyla da devam edeceklerini dile getiren Kışlalı, “Çocuklara süre ezberleme, Kur’an, tecvit ve siyer dersleri veriyoruz. Derslerimiz yavaş yavaş daha güzel ve verimli olmasını bekliyoruz. Bazen çocukların işi çıkıyor derse gelemiyorlar ama telafi ediyoruz. Dersimizi öğle vaktinde veriyoruz, çocuklar yetişemezse ikindi ya da gün içinde gelip derslerini alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kur’an Kursu öğrencilerinden Yusuf Gündüz, “Köy imamımız yeni gelmiş kendisinden çok memnunuz. Kur’an dersiyle beraber Peygamber Efendimizin hayatını da ders olarak verecek. Okullar açıldığı zaman da yatsı vakitlerinde ders vermeye devam edecek.” diye konuştu.

Ailesiyle İstanbul’da kalan ve yaz tatilini değerlendirmek için köyü geldiğini belirten Ramazan Gündüz ise şunları söyledi: “İstanbul’dan köyüme hem tatile gelmişim hem de arkadaşlarımla yaz Kur’an kursuna katılıyorum. Yeni gelen hocamızdan çok memnunuz bizlere Kur’an-ı Kerim, tecvit ve siyer dersleri veriyor.”

Mezra sakinlerinden Necmettin Gündüz, “Ramazan Ayında gelerek çocuklarımıza ders vermeye başlayan imamımız çocuklarımızla çok ilgi alaka gösteriyor. Bu vesileyle çocuklarımız Kur’an dersi yanında başka dersler de alıyorlar. Bu hocadan önce mezramız imamsızdı. Kimse çocuklara ders vermiyordu. Bizler de hocamıza elimizden geldiği desteği veriyoruz ve çocuklarımızı ders almaları için camiye yönlendiriyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.