Kur'an hayatımıza yön verip kötülükten koruyor

Kur'an hayatımıza yön verip kötülükten koruyor

Mardin'in Midyat ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar, Kur'an-ı Kerim'in hayatlarına yön verip, kendilerini kötülüklerden koruduğunu söylediler.

Mardin'in Midyat ilçesinde okulların tatile girmesinin ardından yaklaşık 180 cami ve Kur'an kursunda yaz Kur'an kursları başladı.

Kurslara kayıt yapan öğrenciler, tatili fırsat bilip camilere koşarak, İslami ilimleri öğrenmeye çalışıyorlar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, yaz Kur'an kurslarının 18 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirterek, ailelere mutlaka çocuklarını camiye göndermeleri tavsiyesinde bulundu.

Ramazan ayı dolayısıyla bu yılki sloganlarını "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" olarak belirlediklerini bildiren Bilik, "Bütün çocuklarımızı en yakın cami ve Kur'an kursuna bekliyoruz. Kız veya erkek olsun, gitmeleri halinde hocalarımız, personellerimiz kendilerine her türlü desteği sağlayacaklardır. Kur'an, dini bilgiler, Hz. Peygamber'in hayatı dediğimiz siyer-i nebi ve ahlaki kaideler öğretilecektir. İnşallah bu Ramazan ayında orucun maneviyatını da beraber hissederek hem cami maneviyatı hem onu da beraber yaşayarak çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almalarını sağlayacak süreç başlayacaktır. Kız çocuklarımız da erkek çocuklarımız da rahatlıkla ulaşabilecekleri camilerde bu dersleri alabileceklerdir." dedi.

"Çocuklarımızın ebeveynleri üstünde hakkı vardır"

Bir babanın çocuğuna verebileceği en güzel sermaye ve mirasın, onu güzel ahlakla yetiştirip, terbiye etmesi olduğunu dile getiren Bilik, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin, çocukların ebeveynleri üzerindeki bir hakkı olduğunu ifade etti.

Bilik, şunları söyledi: "Bütün çocukların anneleri ve babaları üzerindeki haklarından bir tanesi de bu çocukların Kur'an'ı öğrenmelerini sağlamalarıdır. Kur'an öğrenmenin en iyi yollarından biri de yaz Kur'an kurslarıdır. Bu kurslar Kur'an'ı öğrenmek için büyük bir fırsattır. Bununla birlikte kültürümüz ve yitirmekte olduğumuz ananelerimiz tekrar hatırlatılmakta; cami adabı, cami ile ilgili iletişim, camideki havayı teneffüs etme ve bununla birlikte diğer dersler de öğrenilecektir."

"En güzel salih amelimiz çocuklarımız olmalı"

Bir insanın öldükten sonra bırakabileceği en güzel amelin salih bir evlat olduğuna değinen Bilik, "Midyat'ta hiçbir çocuğumuz Kur'an'sız kalmasın. Bütün çocuklarımız Kur'an eğitimi için Kur'an kurslarına akın etsinler. Hocaları olarak biz onlara en iyi desteği vereceğiz ve her türlü imkânı sağlayacağız. Kız çocuklarımız için geçen hafta Kur'an eğitmenleri atadık. Erkek çocuklarımız içinse zaten din görevlilerimiz iş başındadırlar. Ben Midyat'taki velilere çocuklarını mutlaka camilere göndermelerinin onlar üzerindeki hak olarak görmelerini tavsiye ediyorum. Velilerimiz, kendilerinden sonra bırakacakları salih bir evladın, vefatlarından sonra da onlara yarar sağlayacağını unutmasınlar. Ahiretteki cennetimiz veya cehennemimiz çocuklarımızdır. 'Salih amelimiz var mı?' diye kendi kendimize sormak istiyorsak en güzel salih amelimiz çocuklarımız olmalı." şeklinde konuştu.

Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar ise vakitlerini burada en güzel şekilde değerlendirdiklerini dile getirdiler.

"Kur'an, hayatımıza yön verip, kötülükten koruyor"

Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek için yaz Kur'an kursuna geldiğini söyleyen Umut Alpar, "Kur'an bizim hayatımızı yönlendiriyor. Kötü yollardan çıkarıp, doğru yola sokuyor. Onun sayesinde yaşamımız değişiyor. Allah, ona uyup iyi ahlaklı olmamız için bize Kur'an'ı göndermiştir. Onu anlamamız için Arapça göndermiştir. O yüzden Kur'an'ı bitirmek için bu yıl yaz Kur'an kursuna geldim." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın bize verdiği nimetleri öğreniyoruz"

Kurs vesilesiyle İslami ilimleri öğrenebildiklerini ifade eden Yusuf Avcı ise "Kur'an okumak çok güzel, hocamız bize öğretiyor. Allah'ın bize verdiği nimetleri öğreniyoruz. Peygamberimizin sözlerini daha çok uyguluyoruz. Ne yapacağımızı ve iyi davranışları öğreniyoruz. Mesela dışarıda çevreye göre nasıl hareket edeceğimizi öğreniyoruz. Kur'an bize iyiliği ve kötülüğü nasıl ayırt edeceğimizi ve dini bilgileri öğretiyor." dedi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.