Kuran-ı Kerim okuyarak vaktimi değerlendiriyorum

Kuran-ı Kerim okuyarak vaktimi değerlendiriyorum

Mardin Kızıltepe Yeni Camii önünde açtığı seyyar tezgâhla ailesinin geçimini sağlayan gencin, boş vaktini Kur’an-ı Kerim okuyarak geçirmesi takdir topluyor.

Yaklaşık 5 yıldır Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Yeni Camii önünde açtığı tezgâhta giyim malzemelerini satarak ailesini geçindiren Ali Erten, örnek bir davranış sergileyerek boş vakitlerini telefonla geçireceğine Kuran-ı Kerim okuyarak geçiriyor.

Özellikle teknolojinin ilerlemesiyle sosyal hayattan ve maneviyattan kopuk bir gençliğin yetiştiği çağımızda, alkol kullanımı, madde bağımlığı ve teknoloji bağımlılığı gün geçtikçe artıyor. Hemen hemen hayatın her alanını işgal eden telefon bağımlılığından dolayı boşanmaların yaşadığı, işverenlerin çalışanları işten çıkardığı bir dönemde ailesinin geçimini sağladığı tezgâhta boş vaktini Kuran-ı Kerim okuyarak geçiren Erten, takdire şayan bir örneklik teşkil ediyor.

 

Boş vaktini telefon yerine Kuran-ı Kerimi okuyarak geçirdiğini belirten Erten, yaşıtlarındaki gençlere tavsiyelerde bulunarak, hem dünya hem de ahiret kurtuluşu için boş vakitlerini Kuran-ı Kerim okuyup hayatlarında tatbik etme çağrısında bulundu.

“Burada rızkımızı kazanmakla beraber yol gösterici olan Kuran-ı Kerimi okuyup idrak etmeye çalışıyorum”

Kızıltepe Merkez Yeni Camii önünde açtığı seyyar tezgâhta giyim malzemeleri satarak ailesinin geçimini sağlayan Ali Erten, evli ve bir çocuk babası.

Erten, “Müşteri olmadığı zaman boş vakitlerimi Kuran-ı Kerim okuyarak geçiriyorum. Bu şekilde boş vaktimi değerlendirmiş oluyorum. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem, yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin evrensel ve yol gösterici olduğunu bizlere aktarmıştır. Biz de Kuran-ı Kerime olan bağlılığımızı, pratik hayatımızda uygulamaya çalışıyoruz. Vaktimizi boş şeylerle geçirsek zarara uğramış oluruz. Burada rızkımızı kazanmakla beraber yol gösterici olan kitabımızı da okuyup idrak etmeye çalışıyorum.” dedi.

“Kuran-ı Kerim İnsanın ne zaman, nerede, nasıl, ne yapması gerektiğini anlatan yüce bir kitaptır”

Günümüzde insanların çoğu özellikle de gençlerin zamanlarını telefon, tablet gibi cihazlarla geçirdiğine dikkat çeken Erten, şöyle devam etti:

“Bunlar insanların zamanını boş yere harcamasına neden oluyor. Oysa kâinatın rehberi Kuran-ı Kerimi okusalar, anlasalar ve hayatlarında tatbik etseler hem sevap kazanmış olurlar hem de Rabbimizin bize göndermiş olduğu mesajları daha iyi algılamış olurlar. Kuran-ı Kerimi okumak hem ibadet hem de sevaptır. Kuran-ı Kerim insanın yaşam tarzını belirlemektedir. İnsanın ne zaman, nerede, nasıl, ne yapması gerektiğini anlatan yüce bir kitaptır. Kuran-ı Kerimi okumazsak kendimize nasıl yön vereceğimizi bilemeyiz. Kuran-ı Kerimi bugün okuyup anlamak ve hayatımızda tatbik etmek çok kolaydır. Ama yarın iş işten geçtikten sonra maalesef geriye dönüş olmayacaktır.”  

“Boş vaktimi telefonla geçireceğime Kuran-ı Kerimi okuyarak geçiriyorum”

İnsanların çoğunun zamanını boşa geçirdiğini belirten Erten, boş zamanlarını Kur’an-ı Kerimi okuyarak ve anlayarak değerlendirme tavsiyesinde bulundu.

Erten, “Ben burada boş vaktimi telefonla geçireceğime Kuran-ı Kerimi okuyarak geçiriyorum. Bu şekilde istifade edip sevap kazanıyorum. Tüm gençlere tavsiyem, boş vakitlerini Kuran-ı Kerim okuyarak geçirsinler, telefon tablet gibi benzeri cihazlarla oyalanmasınlar. Kuran-ı Kerimi anlayarak okuyup, anladığımızı hayatımızda tatbik edersek hem dünyamızı hem ahiretimizi kurtarmış oluruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler