Kur'an-ı Kerim'i hem okuyacağız hem yaşayacağız

Kur'an-ı Kerim'i hem okuyacağız hem yaşayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim'i hem okunup hem yaşanması gerektiğini belirterek bütün insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolunun, buradan geçtiğini ifade etti.

Bursa Osman Gazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı İsmail Hakkı Tekke Kur’an Kursu’nda eğitimleri tamamlayan 99 hafıza, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla düzenlenen törende icazet verildi.   

Bursa Ulu Camii’nde düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasiminde" konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "99 kardeşimiz hafız oldu. Rabbim onlara, hafız olarak uzun yıllar yaşamayı, Kur'an'a hizmet etmeyi, nice hafızlar yetiştirmeyi nasip etsin." dedi.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in okunmak, anlaşılmak ve yaşanmak için gönderilen bir hayat kitabı olduğunu ifade ederek, "Efendimizin en büyük mucizesi, Kur'an-ı Kerim'dir. Onun için Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenler, öğrensinler. Öğrenenler, okusunlar. Okuyanlar da anlamaya çalışsın. Anlayıp hep birlikte yaşayalım." diye konuştu.

Vefat edenlere Kur'an-ı Kerim okunacağını ve elde edilen sevabın onların ruhuna bağışlanabileceğini belirten Erbaş, "Bu, vazifelerimizden biridir ama Kur'an-ı Kerim, ölülerden ziyade dirilere gönderilmiştir." ifadesini kullandı.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de insanların niçin yaratıldığını açık bir şekilde anlatıldığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Allah, bizi 'En güzel işi kim yapacak, kim yapıyor?' diye imtihan etmek için yarattı. Dünya fanidir, baki olan Allah'tır. Kur'an-ı Kerim'i hem öğreneceğiz hem anlayacağız hem okuyacağız hem de yaşayacağız. Bütün insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolu, buradan geçiyor."

Hafızlık yapmak ne kadar çetin bir iş ise hafızlara hoca olmanın o kadar zor ve çetin olduğunu vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

"Hafızlar, hafızlıklarını muhafaza ettikleri, Kur'an-ı Kerim'i okumaya, okutmaya ve öğretmeye devam ettikleri sürece Allah'ın 'kerim melekleri' sürekli onlarla beraberdir. İnşallah ömürlerinin sonuna kadar böyle bir hayat sürmek, kendilerine nasip olur. Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde buyuruyor ki 'Her nerede Kur'an'dan bahsediliyor, Kur'an-ı Kerim okunuyor, anlaşılmaya çalışılıyor ise oraya melekler, kanatlarını gererler ve sürekli rahmet yağdırırlar.' Şu anda üzerimize sağanak sağanak Rabbimizin rahmeti yağıyor, melekler bu rahmeti yağdırıyor. İnşallah hepimiz bu rahmetten istifade ederiz"

Erbaş, hafızların anne ve babalarını ve hocalarını tebrik ederek, dünyada bir insana verilebilecek en büyük mükafatlardan birinin hafız bir evlada sahip olmak olduğunu söyledi.

Programın sonunda hafızlara hediyeler verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.