Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Fahri Kur’an kursu öğreticileri ve fahri imamlardan oluşan bir heyet, yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak ve seslerini duyurmak üzere HÜDA PAR Batman İl Teşkilatını ziyaret etti.

Teşkilat binasında gerçekleşen ziyarette mağdur heyeti, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Durmaz’a mesleki sıkıntılarını ve atanamama sorunlarını anlatan fahri Kur’an kursu öğreticileri, HÜDA PAR’ dan konuyla alakalı girişimlerde bulunmasını talep etti.

Mağdurların taleplerini dinleyen Durmaz, konuyla alakalı mağduriyetlerin giderilmesi ve verilen sözlerin yerine getirilmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Ziyaret esnasında tek tek dertlerini anlatan mağdurlar, müjdeli haber gelene kadar konuyu dile getireceklerini belirttiler.

“Mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli düzenlemeler yapılsın”

Uzun bir süre fahri Kur’an kursu öğreticiliğini yaptığını söyleyen mağdur İdris Demirel, “Ben 6 yıldır fahri Kur’an kursu öğreticisiyim. Sason’a bağlı köy camilerinde görev yaptım, ancak aldığım maaş ile geçimimi yapmakta zorlanıyordum. Şu an da fahri alımlar olmadığı için de boştayım ve mağdurum. Devlet diğer kuruluşlarda çalışan isçiler için bir süre çalıştıktan sonra çıkardığı bir yasa ile onlara kadro veriyor. Diyanetten de talebimiz, bu anlamda mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Talebimiz, bizlere kadro verilmesidir”

Verilen sözlerin tutulmadığını vurgulayan diğer bir mağdur Ceylan Demirel ise, “2011’de fahrilere kadro verileceği sözünü siyasi yetkililerden almamıza rağmen bu konuda herhangi bir somut adım atılmadı. 2011’den bu yana Fahri Kuran Kursu öğreticisiyim. Maaşımız bir memurun 4’te biri kadardır. Tatil günlerinde maaşımızdan kesinti yapılıyor. Sigortamız yine memurların 4’te 1’i kadar yatıyor. Bu durumda emekli de olamayız. Eşim de şuan boşta geçimimizi yapamıyoruz. Talebimiz, bizlere kadro verilmesidir.” dedi.

“Maaşımıza bir iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz”

Fahri Kur’an kursu öğreticilerine yapılan muamelenin doğru olmadığını belirten Gülten Demir, “Fahri Kur’an kursu öğreticisiyim. Uzun yıllardır değerlerine bağlı bir neslin yetişmesi için hizmet ediyorum. Ancak hizmetimizin karşılığını tam olarak alamıyoruz. Çalışır durumdayken istifamız istenip tekrardan mülakata tabi tutuluyoruz. Normal şartlarda işveren işçisini haksız yere işten çıkarınca tazminat alma hakkı varken biz direk işten çıkarılıyoruz. Bize yapılan bu muamelenin tarifi olamaz. En azından maaşımıza bir iyileştirme yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bizlere bir müjdenin verilmesi çok mu zor?”

Diğer bir mağdur Şenol Aksoy ise şunları söyledi: “Ben de Batman merkez ve ilçelerde 5 yıl fahri Kur’an kursu öğreticiliği yaptım. Önlisans mezunuyum. KPSS’de aldığım 75 puanla kadro için yapılan mülakatlara 3 sefer katılmama rağmen maalesef mülakatlarda elendim ve işe alınmadım. Diğer arkadaşlarım gibi ben de çok ciddi bir şekilde mağdur edildim. Bu mağduriyetin giderilmesi ve bizlere bir müjdenin verilmesi çok mu zor? Diğer kurumlarda çalışan işçilere bir süre çalıştıktan sonra kadro verilebiliyor. Diyanet camiasından da talebimiz bu anlamda bize de kadro verilmesidir.”

“Çözüm için üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret edeceğiz”

Mağdurları dinledikten sonra genel bir değerlendirme yapan merkez ilçe Başkanı M. Şerif Durmaz, “Toplumun manevi açıdan eksikliklerini gidermek için görevlerini severek yapan fahri Kur’an kursu öğreticilerinin uzun süredir yaşadığı mağduriyetler ortadadır. Bizi ziyaret ederek bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda seslerini duyurmamızı talep ettiler. Bizler de bu talebi karşılıksız bırakmayacağız. Haklarına ulaşmaları için üzerimize düşeni yerine getirmeye ve sorunlarının çözülmesi adına kendilerine yardımcı olmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin sesine kulak verilmelidir”

Parti olarak daima mağduriyet yaşayan vatandaşların yanlarında bulunduklarını belirten Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yetkililer, Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin ve fahri imamların sesine kulak vermeli ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi için gerekli adımları ivedilikle atmalıdırlar. Mağdurlar bugüne kadar kendilerine bir müjde verilecek düşüncesiyle beklemişlerdir. Ancak bugüne kadar gerekli müjde verilmemiş, düzenlemeler yapılmamış, çözüm adına adımlar atılmamıştır. Bu konu ilgililer tarafından görmezden gelinmesin. Bu mağdurların kadro talebi biran evvel karşılanmalı.”


Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Kur’an kursu öğreticilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.