Kur’an kursu öğreticilerine “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” verilecek

Kur’an kursu öğreticilerine “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” verilecek

İlçe müftüleriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” verileceğini belirtti.

Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” verilecek. İlçe müftüleriyle bir araya gelen Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, aileyi ayakta tutmak, korumak, güçlendirmek, gençler arasında aileyle ilgili sorumlulukların üstlenilmesinin teşvik edilmesi ve aile kurma eğilimlerinin artırılması için kapsamlı bir çalışmayı hayata geçireceklerini söyledi.

Ailenin kurulması ve devamlılığının sağlanması konularında topluma dini ve ahlaki bilgiler ekseninde rehberlik vazifesini gerçekleştirmek için çalışma başlatacaklarını vurgulayan Oral, “Kur’an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi konularında, 2019 yılı içerisinde il vaizlerimiz tarafından, il ve ilçelerde görev yapan kadın Kur’an kursu öğreticilerine yönelik ‘Temel Aile Bilinci Eğitimleri’ düzenleyeceğiz.” dedi.

Eğitimin ardından din görevlilerinin ailenin korunması için edindikleri bilgileri toplumla paylaşacağını dile getiren Oral, şunları söyledi: “Program kapsamında aileleri tehdit eden riskler ve ortaya çıkan yeni soru ve sorunlar karşısında, ailelerin İslami değerlerden beslenen temeller ve manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Kur’an kursları öğreticilerimiz, aile ile ilgili temel öğretiler ve aile içi iletişim konularında, toplumda farkındalık sağlamaya çalışacaklar.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.