Kur’an Nesli Platformu'ndan Beraat Gecesi mesajı

Kur’an Nesli Platformu'ndan Beraat Gecesi mesajı

Beraat Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, bugünün ve gecenin kıymetinin iyi bilinmesi, nafile ibadetlerle günahlardan arınmak için ısrar edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına "Beraat Gecesi" mesajını okuyan Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Mustafa Öztünç, "Bu hayırlı zaman dilimlerinde nasıl ki Rabbimiz bizi sevindiriyorsa bizler de bu mübarek ay, gün ve gecelerde yetimlerin, öksüzlerin, garip gurabanın, muhtaç ve kimsesizlerin sokaklarına uğramalı, onları sevindirmeli ve kardeş olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz" dedi.

Hicri aylardan olan Şaban ayının on beşinci gecesinin Berat Gecesi olarak idrak edildiğini hatırlatan Öztünç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizleri bir kez daha bu güzel Berat Gecesi'ne ulaştıran Rabbimize hamd ediyoruz. Resulü Hazreti Muhammed Mustafa'ya, ehlibeytine, ashabına salat ve selam olsun.

Öncelikle Filistin topraklarını gasp etmiş siyonistlerin yıllardır sürdürdüğü ve son beş aydır dozajını vahşice artırdığı soykırımı gündemimizden düşürmediğimizi belirtmek ve ümmetin idarecilerinin suskunluğunu, kınamakla yetinmelerini hesabı şiddetli olan Rabbimize havale ettiğimizi belirtiyor ve tüm İslam devletlerinin başındaki idarecilere, konuşmaktan ziyade şu mübarek günlerde fiili adım atılması ve işgalci israille tüm ilişkilerin sonlandırılması gerektiğine olan inancımızı ve talebimizi hatırlatıyoruz.

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili Şaban ayının 15. gecesinde yani bu gece idrak edilecek. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadis-i şeriflerinde “Şaban ayının 15. gecesi geldiğinde, geceyi uyanık ve ibadetle, gündüzünü oruçlu olarak geçirin. O gece güneş battıktan sonra Allah, rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir: İstiğfar eden yok mu affedeyim ve bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu hemen sağlık ve afiyet vereyim. Böylece tan yerinin ağırmasına kadar bu durum devam eder. (İbni Mace)

Allah Resulü’nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hadisi şerifini göz önünde bulundurarak kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Beraat, hata ve günahtan, eşref-i mahlukat olarak nitelendirilen insana yakışmayan söz ve fiiliyatlardan, olumsuz tutum ve davranışlardan arınmak için benzersiz bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gecede, manası çerçevesinde ibadet edebilmek yine bizim irademizledir ki Rabbimizin çağrısına, tüm acizliğimizi hatırlayarak "Rabbim ben buradayım affına muhtacım." diyerek ibadet halinde olmalıyız. Rabbimizin önümüze fırsat olarak sunduğu bu hayırlı zamanları ganimet olarak bilmeli ve ona göre bu hayırlı gün ve gecelerde zamanımızı özel olarak ayarlamalı, en güzel şekilde namazla ve dua ile geçirmeliyiz. Yine Rabbimizin bize fırsatlar sunduğu bu hayırlı zaman dilimlerinde nasıl ki Rabbimiz bizi sevindiriyorsa bizler de bu mübarek ay, gün ve gecelerde yetimlerin, öksüzlerin, garip gurabanın, muhtaç ve kimsesizlerin sokaklarına uğramalı, onları sevindirmeli ve kardeş olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz.

Üstad Bediüzzaman, Beraat Gecesi hakkında şöyle der: "Bu gelen gece olan Leyle-i Beraat, bütün senede bir kudsî çekirdek hükmünde ve mukadderat-ı beşeriyenin programı nev’inden olması cihetiyle Leyle-i Kadr’in kudsiyetindedir. Her bir hasenenin Leyle-i Kadir’de otuz bin olduğu gibi, bu Leyle-i Beraat’ta her bir amel-i sâlihin ve her bir harf-i Kur'an'ın sevabı yirmi bine çıkar. Sair vakitte on ise şuhur-u selâsede yüze ve bine çıkar. Ve bu kudsî leyali-i meşhurede on binler, yirmi bin veya otuz binlere çıkar. Bu geceler, elli senelik bir ibadet hükmüne geçebilir. Onun için elden geldiği kadar Kur'an'la ve istiğfar ve salavatla meşgul olmak büyük bir kârdır."

Bu hususta unutmayalım ki, Beraat bizi Ramazan'a hazırlama anlamında büyük bir nimettir ki Allah Resulü’nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadis-i şerifinde "Ramazan ayına girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan İnsanın burnu sürtülsün" (Tirmizi) demesi gösteriyor ki Ramazan ayına bizler ne kadar nurlu bir iman ile girersek o derece affedilmeye yakın oluruz.

Bu yüzden Şaban ayının 15. gecesinde beratımızı alarak Ramazan ayına girip tamamen affolunmuş bir şekilde çıkabilmek için ibadetlerle ve güzel ahlak ile hazırlığımızı yapmalıyız. Bu gecenin ümmetin beratına, Gazze'nin, Mescid-i Aksa'nın dolayısıyla tüm İslam beldelerinin özgürlüğüne kavuşmasına vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyor; İslam aleminin leyle-i beratını tebrik ediyoruz.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.