Kur’an Nesli Platformundan Ramazan Bayramı mesajı

Kur’an Nesli Platformundan Ramazan Bayramı mesajı

Kur’an Nesli Platformu Genel Merkezi, idrak edecek Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Platformun Marmara Koordinatörlüğü sözcülerinden Ahmet Pak tarafından okunan mesajda, Ramazan Bayramı ve rahmet ikliminin tüm insanlık alemi için sağlık, hayır, huzur ve kurtuluşa vesile olması temennisinde bulunuldu.

Mesaja, "Rabbinizden bir bağışlanmaya ve genişliği göklerle yer kadar olan cennete koşuşun! Ki o, takva sahipleri için hazırlanmıştır. (Al-i İmran: 133)" ayeti ile başlayan Pak, "Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni içinde barındıran; başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayını bu yıl daha önceki Ramazanlardan farklı olarak biraz hüzünlü bir şekilde geride bırakıyoruz." dedi.

"İnsanlık alemi olarak yüce Allah’ın kudreti karşısında acziyetimizi görmemizi sağlayacak bir imtihanı yaşıyoruz"

Covid-19 salgını sebebiyle bu sene cami ve mescitlerin kapalı olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Pak, şöyle konuştu:

İçinde bulunduğumuz salgın hastalıktan ötürü cami ve mescitlerden uzak kalmanın hüznünü yaşarken, evlerimizde ailelerimiz ile birlikte kıldığımız vakit ve teravih namazlarıyla ve ailece yaptığımız mukabelelerle, Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade etmeye gayret ettik. İftar sofralarımızı sevdiklerimize açamasak da birbirimizin değerini ve daha birçok nimetin kadrini idrak ederek geçirdik bu Ramazan'ı. Çünkü biliyoruz ki insanlık alemi olarak yüce Allah’ın kudreti karşısında acziyetimizi görmemizi sağlayacak bir imtihanı yaşadık ve yaşıyoruz. İçinde bin bir hikmeti barındıran bu süreçten çıkarılması gereken dersleri, ulaşılması gereken hakikatleri kavramış olmayı ümit ediyoruz.

"Ramazan Bayramı ve rahmet ikliminin tüm insanlık alemi için sağlık, hayır, huzur ve kurtuluşa vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz"

Bu bayramın diğer bayramlardan farklı olacağını ancak içerisinde hikmetler barındırdığını hatırlatan Pak, son olarak şu ifadelere yer verdi:  "Bu imtihan içerisinde Rabbimizin affına mazhar olmayı umut ederek bir bayrama daha ulaştık. Bu bayram diğerleri gibi olmayacak elbet. Biraz yanlız geçecek olsa da, akraba ve dostlarımızdan biraz uzak kalsak da hoşumuza gitmeyen bu durumda da hayırlar olduğundan şüphemiz yoktur. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, Pazar günü idrak edeceğimiz mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, bu rahmet ikliminin tüm insanlık alemi için sağlık, hayır, huzur ve kurtuluşa vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz."

İLKHA


Kur’an Nesli Platformundan Ramazan Bayramı mesajı

Kur’an Nesli Platformundan Ramazan Bayramı mesajı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.