Kur'an'a "bilimsel" bakacaklarmış!

Kur'an'a "bilimsel" bakacaklarmış!

Almanya Radyosu Deutchlandfunk, hiçbir Müslüman kuruluşa danışmadan Kur'an-ı Kerim mealinin verildiği bir program yayınlamaya hazırlanıyor. Yarın ilk etabı yayınlanacak programda mealin nasıl verileceği merak ediliyor.

Almanya Radyosu Deutschlandfunk 6 Mart’tan itibaren Kur‘an-ı Kerim mealini verecek bir program başlatıyor. Programda önce Kur'an'dan bir ayet okunması ve ardından programa davet edilen bir Müslüman tarafından yorumlanması hedefleniyor.

Almanya'da hiçbir Müslüman kuruluşa danışılmadan hazırlandığı öğrenilen programın her Cuma günü 4 dakikalık periyotlar halinde yayınlanması bekleniyor.

Programı organize eden Deutschlandfunk Genel Müdürü Willi Steul, programla, artan önyargılar karşısında İslam‘a "bilimsel" açıdan bakmayı amaçladıklarını savundu.

Steul, amaçlarının aydınlatma olduğunu belirterek, bu diziyle kurum olarak bağımsız gazetecilik sorumluluğunu yerine getirdiklerini ileri sürdü.

Programla ilgili Müslüman örgütler ya da diğer kuruluşlarla temas kurmadıklarını itiraf eden Steul, "Artık herkes her yerde Kur'an hakkında tartışıyor. Ama dürüst olalım, neredeyse hiç kimsenin tek bir satırını bile okumuşluğu yok" dedi. İlk seri yarın saat 9.55'te yayınlanacak. (Kaynak: DW)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.