“Kur’an’a gelen saldıranların karşısında olacağız”

“Kur’an’a gelen saldıranların karşısında olacağız”

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ)öğrenci ve akademisyenleri, Kur'an-ı Kerim ve İslam'a yönelik çirkin görüntülere sahne olmuş "İnek Bayramı"nın yeniden yapılacağının duyurulması üzerine üniversitede toplu Kur’an Kerim okuyarak duruma tepki gösterdi.

Kur'an-ı Kerim ve İslam'a yönelik çirkin görüntülere sahne olmuş İnek Bayramının yeniden yapılacağının duyurulması üzerine Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu ile bazı akademisyenler duruma tepki göstermek amacıyla toplu Kur’an-ı Kerim okudu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bölümler Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak olan ve her yıl Ankara Üniversitesi'nin Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Cebeci Kampüsü'nde düzenlenen 'İnek Bayramı'nda  Kur'an-ı Kerim'e ve İslam'a yönelik çirkin görüntülere sahne olmuş, büyük tepki toplamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda da çok defa Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen 'İnek Bayramı'nın bu yıl da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri de duruma tepki gösterdi.

Heryıl düzenledikleri dışarıda Kur’an okuma Etkinliğini yapılan çirkinliğe tepki olarak yaptıklarını belirten Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu danışmanı Öğretim Elemanı Hatip Erdoğmuş Kur’an’a gelen saldıranların karşısında olacaklarını belirterek, “Geçen seneden beri birazda farkındalık oluşturmak için dışarıda yaptığımız Kur’an okuma etkinliğimizi bu yıl da diğer topluluklarında desteğiyle gerçekleştirdik. Buradaki temel amacımız insanlarda farkındalık oluşturmak, insanların Kur’an’a olan ilgilerini arttırmaktır. Yine biliyorsunuz ki geçen sene bu günlerde Ankara Üniversitesi Siyasal Bölümler Fakültesinde bir grup öğrenci İnek Festivali adı altında Kur’an’a hakaretlerde bulundular, Kur’an ile alay ettiler, dalga geçtiler. Bunu önümüzdeki günlerde ayın 4 ile 5’inde tekrar yapmayı düşünüyorlarmış. Biz bu durumda tepkimizi ortaya koymak her durumda bunların yapacağı her çirkinliğin karşısında olacağımızı ve bunu devam ettirmeleri halinde üniversitemizde bir basın açıklaması yapacağız. Gerekirse üniversiteyi arayarak, faxlar atarak bu durumdan rahatsız olduğumuzu da dile getireceğiz. Amacımız insanların Kur’an’ı okuyup anlamalarını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Kur’an’ın her zaman her yerde okunabileceğine dikkat çekmek istediklerini belirten topluluk üyesi Zeynep Bingöl ise, “Geçen sene de yaptığımız bir etkinlikti. Bu senede yapmış bulunuyoruz. Hayırda Buluşanlar olarak üç aylara girdiğimiz için bu konuya dikkat çekmek istedik. Üniversite öğrencileri olarak üniversite ortamında Kur’an-ı Kerim’e dikkat çekmek istiyoruz, öğrenci arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Kur’an’ın sadece evlere, camilere hapsedilmeyeceğini kutsal kitabımızı her zaman her yerde okuyabileceğimizi göstermek amacıyla bu etkinliğimizi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Kur’an okumanın sadece evler ve Camilerle sınırlandırılmayacağını söyleyen topluluk gönüllüsü Ferit Tekeşe, “Kur'an evlerde ve duvarlarda asılmak için değil, Kur’an hayatın her alanında olmalıdır. Bu güzel etkinliği üniversitede yaparak öğrencilere Kur’an’ın hayatın her alanında var olduğunu göstermiş olduk." dedi. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.