Kurban satıcıları fiyatlardan şikâyetçi

Kurban satıcıları fiyatlardan şikâyetçi

Mardin'in Midyat ilçesinde görücüye çıkan kurban satıcıları iş yapamadıklarını söylediler.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Mardin'in Midyat ilçesi Ortaçarşı Mahallesi'nde hayvan pazarında görücüye çıkan kurbanlıklar, döviz kurundaki artış ve ABD’nin yaptırım kararlarının dolayı artış gösterdi.

İthal hayvan, yem fiyatlarının yüksek olması, döviz kurundaki artış ve ABD’nin yaptırım kararlarının kurban fiyatların yansıdığını belirten hayvan sahipleri, bayrama kadar piyasayı rahatlatacak önlemler alınması çağrısında bulundular.

Hayvan satıcısı Mahmut İşler, "Kurbanlık getirdik ama daha siftah yapmadık. Fiyatlar normal ama satılmıyor. Bayrama bir hafta kaldı ama daha satış yapamadık. Geçen seneye göre fiyatlar ucuz ama yine de satılmıyor." dedi.Abdullah Bora ise "Bu sene kurbanlık besledik. Ama hiçbir rağbet yok. Doların yükselmesi nedeniyle alıcı bulamıyoruz. Beslenme konusunda çok harcama yaptık. Yem fiyatları gerçekten çok pahalı olmuş. Arpanın kilosu 1, 25 lira olmuş. Her bir hayvan günde en az 3-4 kilo arpa yiyor. Maliyetimizi çıkaramıyoruz. Bu durumda artık besleyemeyeceğiz. 1- 2 ay daha besleyip sonra et için keseceğiz. Allah büyüktür. İnşallah satılır." şeklinde konuştu.Suriyeli hayvan satıcısı Muhyeddin Hamdin de "Kurban piyasası çok iyi değil. Piyasa kırıktır. Sabahtan beri belki 2-3 tane hayvan dahi satılmadı. Kum gibi hayvan var, ama alıcı yok. Doların yükselmesi bunun en büyük sebebi. Parası olmayan zaten alamıyor. Olan da Dolara çevirip cebinde bırakıyor. Cebinde parası değer kazanıyor. Paralarını çıkarmaya korkuyorlar. "dedi.Yunus Gök ise "Gercüş’ten buraya geliyoruz. Kurban Bayramı nedeniyle pazarda yoğunluk var ama satış yok. Hayvanlar çok pahalı. İnsanlar alamıyor. Dolar aldı başını gidiyor. Böyle giderse ülkenin durumu çok kritik bir duruma girecek." dediİsmail Sarı da şunları söyledi:

"Piyasa iyidir. Ama bu dolar biraz milleti perişan etti. Ama inşallah düzelir. Güzel bir bayram geçer. Herkes istediğine ulaşır. Geçen seneye göre fiyatlar çok daha ucuzdur. Geçen sene bu malı bu fiyattan alamıyorduk. Herkesin bütçesine göre kurbanlıklar mevcut. Küçükbaş bin liradan başlıyor, 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Büyükbaş ise 7 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.