Kürdistan, KKTC'yi 2-1 yendi

Kürdistan, KKTC'yi 2-1 yendi

FİFA tarafından düzenlenen Viva Dünya Kupası'nda KKTC ile Irak Kürdistan'ı finale maçı oynadı. Kürdistan Spor kendisi gibi finale kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Spor takımını 2-1 yenerek kupayı alan taraf oldu.

Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil kentinde FİFA tarafından ülkesiz bölgeler için düzenlediği 5’inci VIVA World Cup turnuvası finalisti Kürdistan Milli Takımı oldu. Kürdistan Spor kendisi gibi finale kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Spor takımını 2-1 yenerek kupayı alan taraf oldu.

Erbil’in 28 bin kişilik kapasiteli Şehit Fransua Hariri Stadyumunda İlk düzenlenen karşılaşma ile ilk defa İstiklal Marşı okunmuş oldu. İlk yarıda üstün oynayan taraf Kürdistan Milli Spor olurken ikinci yarıda ise Kıbrısspor birbirinden güzel ataklar yapmasına rağmen skoru değiştiremedi.

Kürdistan Spor oyuncusu Halgurd Molla Muhammed 10.ncu dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken. 33. dk ise Hardi Siyament’in golu ile Kürdistan Milli Takımı için Kıbrısspor karşısında 2-0 öne geçti. Öte yandan Kürdistan Milli Takımı oyuncusu Şirzad Nevzat kendi kalesine yanlışlıkla gol atması sonucu maç 2-1 Kürdistan Milli Takımının üstünlüğü ile bitti. Maç sonrası kupayı Erbil Valisi Nevzad Hadi oyunculara verirken Türkiye'nin Erbil Başkonsolos Yardımcısı İbrahim Yükselen ise her iki takım oyucularına madalyalarını verdi.

Geçen yıllarda Kürdistan Milli takımının VİVA Dünya Kupasına katılmak istemesi üzerine KKTC takımı kupadan çekilmişti.

ÖDÜL TÖRENİ

Maç sonrasında KKTC A Milli takımı ikincilik madalyalarını alırken Kürdistan takımı havai fişek gösterileri altında şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Final karşılaşmasından önce oynanan 3’üncülük karşılaşmasında Zanzibar ile Provence karşılaştı. Zanzibar rakibini 7-2 gibi farklı bir skorla mağlup ederek turnuvayı üçüncü, Provence 4’üncü tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.