Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Bapir'den Filistin direnişine destek

Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Bapir'den Filistin direnişine destek

Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Şeyh Ali Bapir, İslam ülkelerinin liderlerinin siyonist işgal rejiminin saldırılarına karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Filistin Irak Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Büyükelçi Nazmi Hazuri, Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Şeyh Ali Bapir'i ziyaret etti. Hazuri, mübarek Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı vesilesiyle tebriklerin yenileyerek, kendisine sağlık, selâmet ve başarı dileğinde bulundu.

Ayrıca Hazuri, Kürdistan Adalet Cemaati Kongre çalışmalarını, Şeyh Ali Bapir'in Kürdistan Adalet Cemaati Lideri olarak yeniden seçilmesine, Siyasi Büro üyelerine, grup liderlerine, kadrolarına ve üyelerine başarılar dileyerek, ulusal inşa sürecinde Kürdistan halkı için yapıcı rollerinden dolayı da hepsini tebrik etti.

Bapir'de, Büyükelçi Nazmi Hazuriye anlamlı ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ali Bapir, Kürdistan Adalet Cemaati adına Filistin halkının haklarını ve mücadelelerini desteklediklerini ileterek, Siyonist işgal rejiminin Kudüs, Gazze ve Filistin'in tüm bölgelerine yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehit düşen erdemli şehitler için başsağlığı dileklerini sundu.

Bapir, Filistin halkının, İslam milleti adına savaştığını, Kudüs'ü ve Mübarek El Aksa'yı savunmada ön planda olduğunu ifade ederek, Filistin halkını desteklemek, yardımı da bulunmak, Kudüs'ü ve İslam'ın kutsallarını savunmak, Müslüman halkların ve ülkelerin görevi olduğunu belirtti.

Hazuri de konuşmasında Bapir tarafından ifade edilenlerin önemine, Kürdistan Adalet Cemaatin tutarlı duruşlarına, gelişmeler hakkındaki önemli değerlendirmelerine övgüde bulundu.

Yine konuşmasında, Filistin halkının ve Filistin'deki grupların kendi aralarında ulusal birliği sağlama konusunda kararlı olmaları gerektiğini ortaya koydu.

Görüşmede, Filistin Devleti Başkanı Mahmud Abbas'ın, yüzyılın anlaşmasına karşı çıkma ve bu anlaşmayı ortadan kaldırma konusundaki görüşlerini de ifade etti.

Ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak kabul etme kararının, bu anlaşmazlığı ve nefreti körüklediğini dile getirdi.

Hazuri "Netanyahu'nun temsil ettiği israil sağcı hükümeti ve işgalciler, barış ve iki devletli çözümün düşmanıdırlar. Kudüs'te olanlar, Mescid-i Aksa'nın doğrudan hedef alınmasıdır. Müslümanlığın ve Hıristiyanlığın kutsallıklarına bir tehdittir. Filistin halkı ve liderleri bölgeyi dini bir savaşa sokmayı reddetmek ve işgalci israilin 'yahudi devleti' planlarını bozmak için çaba sarf ediyor." dedi.

Görüşmede, Siyonist işgal rejiminin Filistin'de onlarca kişiyi şehit ettiği ve çok sayıda kişiyi de yaraladığı ve sivil evlerin bombalanması da ele alındı.

Hazuri ve Bapir görüşmede, İslam ümmetinin liderlerinin ve halklarının rolünün gerekliliği ve terör rejiminin işgalini caydırmak için ileri pozisyonlar almanın önemi vurgulandı.

Ayrıca İslam ve Hristiyan uluslarının ve dünyanın tüm özgür onurlu ve halkın haklarına inanan insanların, Filistin halkına adil bir barışın getirilmesine ve mücadelesinin yanında durulmasının önemine vurgu yapıldı.

Hazuri, Kürdistan Adalet Cemaatine ve Lideri Şeyh Ali Bapir'e duruşları nedeniyle teşekkürler etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'a, Filistin yönetimine ve Filistin halkına selamlar iletmek için verdiği mesaj içinde teşekkür etti. 


Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Bapir'den Filistin direnişine destek

Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Bapir'den Filistin direnişine destek

Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Bapir'den Filistin direnişine destek

Kürdistan Adalet Cemaati Lideri Bapir'den Filistin direnişine destek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.