Kürdistan Alimler Birliğinden “Coronavirus tedbirlerine uyun” çağrısı

Kürdistan Alimler Birliğinden “Coronavirus tedbirlerine uyun” çağrısı

Kürdistan Bölgesi Alimler Birliği Erbil Temsilcisi Şêx Niyaz Neqşbendî, sokağa çıkma yasağı sonrası tekrar ibadete açılan camilerle Coronavirus tedbirlerine uyulması noktasında çağrıda bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle ibadete açılacak camiler ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Kürdistan Bölgesi Alimler Birliği Erbil Temsilcisi Şêx Niyaz Neqşbendî, camilerde alınan önlemlerine dikkat çekti, Müslümanlardan kurullara uyulması noktasında hassas davranmalarını istedi.  

Şêx Niyaz, “Coronavirus tedbirleri kapsamında kapatılan umumî yerler ve camilerin tekrardan açılmasından dolayı namaza gelecek olan vatandaşlardan ricamız, farz namazlara geldiklerinde sağlık kurallarına uymaları ve Allah’ın evinin temizliğine riayet etmeleridir. Camiler Müslümanları rahatsız etme yerleri olmamalı ve kurallara uyulması gerekir. Tüm Müslümanlardan ricamız, gerektiği gibi kurallara uymalarıdır. Çünkü eğer camide bir vaka yayılırsa dine fitne gelmesine ve tekrardan camilerin kapanmasına sebep olur.” dedi.

Şêx Niyaz, açıklamasının devamında, “Camiye gelen her Müslüman kendi seccadesini, maskesini ve eldivenini getirmelidir. Virüsün yayılma korkusundan farz namazlar için camiye gitmemek günah değildir, fakat eğer biri camide virüsün yayılmasına sebep olursa o zaman günahkâr olur.” diye konuştu.

İLKHA


Kürdistan Alimler Birliğinden “Coronavirus tedbirlerine uyun” çağrısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler