Kürdistan Bölgesi’nde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı başladı

Kürdistan Bölgesi’nde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı başladı

Lise son sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı, bugün çalınan ilk ders ziliyle başladı.

Başkent Erbil’in Baherke yerleşkesinde bulunan bir okulda 2020-2021 yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalan Başbakan Mesrur Barzani, burada açıklama yaptı.

Lise son sınıf öğrencileri dışındaki diğer sınıfların eğitimine çevrimiçi elektronik (online) sistem ile devam edileceğini belirten Barzani, söz konusu kararın Coronavirus salgınından korunmak için alındığını söyledi.

Gençlere seslenen Barzani, şunları söyledi:

“Kürdistan’ın özgürlüğü bizden öncekilerin mücadelesi ve emeği ile elde edilmiştir. Bu kazanımı korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu nedenle hiç kimsenin ve hiçbir şeyin ülkenizin tarihini ve egemenliğini çirkinleştirmesine müsaade etmemenizi istiyorum.”

Kürdistan Hükümeti’nin diğer konularda olduğu gibi eğitimin de gelişmesi için gündeminde programlarının olduğunu ifade eden Barzani, “Dünya ekonomisindeki durgunluk Kürdistan’ı da etkiledi. Ancak elimizdeki imkanlarla olabildiğince talepleri karşılamaya çalışıyor ve seçimde verdiğimiz vaatleri yerine getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

İlk ders zilini çaldıktan sonra bir sınıfı ziyaret eden Başbakan Barzani, yapılan hazırlıkları, öğretmen ve öğrencilerin aldığı tedbirleri yerinde inceledi.

Eğitim Bakanı Alan Heme Said de okulların salgından korunması için 540 milyon dinarlık bütçe ayıran Başbakan Mesrur Barzani’ye teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler