Kürdistan Bölgesinde 54 kadın icazet aldı

Kürdistan Kur'an-ı Kerim'i Öğrenme ve Ezberleme Merkezi'nde eğitim alan 54 kadın, eğitimlerini tamamlayarak icazet belgesi almayı hak kazandı.

Eğitimlerini tamamlayan adaylar için Kürdistan Kur'an-ı Öğrenme ve Ezberleme Merkezi (Binkey Kürdistan) tarafından Erbil'de icazet programı düzenlendi.

Hafız Mustafa Faruk tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan program, Kürdistan Kur'an-ı Öğrenme ve Ezberleme Merkezi Genel Sorumlusu Ömer Reşit'in açılış konuşmasıyla devam etti.

Programda Erbil Vakıflar Yöneticisi Haci Teyyîb Şêrwanî de bir konuşma yaptı. Daha sonra programda ilahi ve ezgiler okundu. İcazet alan öğrencilerden Yusra Sabah Ali, katılımcılara Soranice, Arapça ve İngilizce teşekkür etti.

Ali, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu tarif edilemeyecek ve hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak kadar güzel bir duygu. Ümit ediyoruz ki bu sürecin henüz başında ya da ortalarında olanlar çok kısa bir süre içerisinde bu son aşamaya ulaşırlar. Henüz bu sürece başlamayanlar için de Allah’tan bu kutsal kitabı öğrenmeleri ve ezberlemeleri için yardım niyaz ediyoruz. Katıldığınız ve bizi dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Alimler Birliği Başkanı (Serokê Yekitiya Zanayan) Abdullah Se’id Weysi de programda katılımcılara hitap ederek ilmin önemine vurgu yaptı.

İcazet alanlar arasında Kur'an hafızları ve 75 yaşında bir kadının da olduğu 54 kişiye belgeleri taktim edildi.

Program icazet alan adaylardan birinin dua yapmasıyla sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler