Kürdistan Bölgesinden depremzedeler için 33 tırlık ek yardım

Kürdistan Bölgesinden depremzedeler için 33 tırlık ek yardım

Irak Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet yürüten üç dernek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suriye ve Türkiye'deki depremzedeler için 33 tır ek yardım malzemesi gönderdi.https://ilkha.com/dunya/kurdistan-bolgesinden-depremzedeler-icin-33-tirlik-

Irak Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet yürüten Hana, Bextewerî ve Rabîtey Miroyî derneklerinin, depremzedeler için hazırladığı 33 tırlık yardım konvoyu, Türkiye’ye giriş yaptı.


Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremin ardından, Irak Kürdistan’ından depremzedeler için hazırlanan yardımlar gelmeye devam ediyor.

Erbil merkezli Hana, Bextewerî ve Rabîtey Miroyî derneklerinin ilk etapta binlerce ailenin ihtiyacını karşılayacak 33 tırlık yardımı, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaptı ve deprem bölgelerine ulaştı.

“33 tırın 28'i Suriye'ye, 5'i Türkiye'ye gidiyor”

Hana Yardım Kuruluşu Başkanı Dr. Buxarî Cemîl, Kürdistan Bölgesinden gönderilen yardımlar hakkında açıklama yaptı.

Hana, Bextewerî ve Rabîtey Miroyî dernekleri olarak depremlerin ardından bir kampanya başlatma gereği duyduklarına aktaran Cemil “Pazartesi akşamı, üç kuruluş da Türkiye ve Suriye şehirlerine yardım toplamak için bir kampanya başlattı. Kampanya Speda TV ve sosyal medya üzerinden duyuruldu. Kampanyanın duyurulmasının ardından hayırseverlerden çok sayıda kişi ve tüm vatandaşlar az da olsa kampanyaya katıldı. Her üç derneğin Kürdistan’ın tüm il ve ilçelerinde ofislerimiz var. İl ve ilçelerdeki tüm ofis ve şubeler de çağrıyı duyurdu. Halkın kampanyaya katılması için camilerde de çağrılar yapıldı. Kampanya beş gün sürdü. Bu beş gün boyunca aralarında giysi, yatak, battaniye, yiyecek ve para bulunan 33 tır mal toplandı. Dün akşam 33 adet 13 metrelik bu tırlar, Türkiye ve Suriye il ve ilçelerine ulaştırılmak üzere İbrahim Halil (Habur Sınır Kapısı) gümrüğünden geçti. Allah'a hamd olsun, sınırı geçtiler. 33 tırın tamamı artık Türkiye topraklarında. Bu 33 TIR'ın 28'i Suriye'ye, 5'i Türkiye'ye gidiyor. Bunun çoğu, Türkiye'nin idari yönergelerine göre ikinci el malları kabul etmeyeceğini açıklamış olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun büyük bir kısmı Suriye'ye gidiyor” diye aktardı.

“Çadır almak için 15 bin dolar gönderdik”

Yaptığı açıklamanın devamında “Bu tırları Suriye ve Türkiye'ye göndermeden önce, Afrin bölgesinde bulunan Cinderes kasabasında çadır ihtiyacı olduğu bilgisini aldık” diyen Cemil, gönderilen yardımlar hakkında şöyle konuştu: “Çadır almak için 15 bin dolar gönderdik. Çadırlar şimdi oraya kuruldu ve insanların gelmesini bekliyoruz. Bu yardım tırlarını göndermenin yanı sıra dağıtım tamamlandıktan sonra ikinci aşama olarak nakdi yardım toplamaya başlayacağız. Bizler de bölgeye bir heyet göndererek katılmaya karar verdik. Oradaki kuruluşların yardımıyla ev ev etkilenenler, Kürdistan Bölgesi şehirlerinin hayırseverleri tarafından toplanan paraları dağıtmamıza yardımcı oluyor. Bu kampanyaya katılan Kürdistan'daki tüm hayırseverlere ve sizlere teşekkür ederim. Son olarak şunu belirtmek isterim. Bu, Türkiye şehirlerine ikinci kez yaptığımız yardımdır. 2013 yılında Van için büyük bir kampanya başlattık ve aynı şekilde Van'a geldik. Orada da aynı şekilde çalışmalarımızı yürüttük ve yardım dağıttık.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler