Kürdistan Parlamentosu: Egemenliğimize saygı duyun

Kürdistan Parlamentosu: Egemenliğimize saygı duyun

Kürdistan Parlamentosu, Türkiye ve PKK'ye çağrıda bulunarak Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğine saygı duyulmasını istedi.

Kürdistan Parlamentosu Peşmerge Komisyonu Başkanı Rewing Hirori, PKK'nin Kürdistan Bölgesi sınırlarından uzaklaşması için Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin her türlü çabayı göstermesi gerektiğini ifade etti.

PKK'nin Türkiye'yi her geçen gün Kürdistan Bölgesi topraklarının içine çektiğini belirten Hirori, sınır bölgelerinde yaşayan sivillerin hayatlarının tehlikeye atıldığını kaydetti.

Eylemleriyle Peşmerge'ye de zarar veren PKK'nin geçtiğimiz günlerde Peşmerge güçlerinin geçişi sırasında yola döşediği mayınların patlaması sonucu bir Peşmerge vefat etmiş, bir Peşmerge de yaralanmıştı.

Parlamentodaki Peşmerge Komisyonu Başkan Yardımcısı Osman Sideri ise Türkiye ve PKK'den Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğine saygı duymalarını isteyerek, çatışmaları Kürdistan Bölgesi sınırlarından uzak tutmalarını istedi.

Kürdistan Bölgesi topraklarına girmesi için PKK'nin Türkiye'ye bahane verdiğini ifade eden Sideri, çatışmalardan dolayı sınır bölgelerindeki yüzlerce köyün boşaltıldığını, çatışmalar sırasında şimdiye kadar çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.