Kürdistan Parlamentosu, Komel Milletvekili Soran Ömer’in dokunulmazlığını kaldırdı

Kürdistan Parlamentosu, Komel Milletvekili Soran Ömer’in dokunulmazlığını kaldırdı

Dokunulmazlığı kaldırılan Kürdistan İslam Topluluk Partisi (Komel) Milletvekili Soran Ömer, Başbakan Mesrur Barzani hakkında yolsuzluk suçlamasında bulunmuştu.

Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan İslam Topluluk Partisi (Komel) Milletvekili Soran Ömer'in dokunulmazlığını 57 “evet” oyu ile kaldırdı. Oturuma 58 parlamenter katıldı.

Dokunulmazlık oturumuna koalisyon hükümetinin ortakları Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran (Değişim) Hareketi ile muhalefet cephesinde bulunan Komel ve Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) milletvekilleri katılmadı.

KYB ise yayımladığı yazılı açıklamada, meclis içindeki partilerin farklılığına ve ifade özgürlüğüne inandıkları için oturumu boykot ettiklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Başsavcısı, Soran Ömer ile birlikte Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlamenteri Ümid Xoşnav ve Değişim Hareketi (Goran) Parlamenterleri Ali Heme Salih ve Şirin Emin’in dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle dosyalarını Kürdistan Parlamentosuna göndermişti.

Ümid Xoşnav’ın dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan oylamada ise, 3 parlamenter “evet” oyu kullanırken, Ali Heme Salih ve Şirin Emin’in dokunulmazlığının kaldırılması için 4 parlamenter “evet” oyu kullandı. Böylece Ümid Xoşnav, Ali Heme Salih ve Şirin Emin’in dokunulmazlığının kaldırılması reddedildi.

Ne olmuştu?

Komel Milletvekili Soran Ömer, daha önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'nin yolsuzluk yaptığını ve şirketleri olduğunu ileri sürmüştü. Bunun üzerine Barzani de Ömer'e iddialarını kanıtlamasını, aksi takdirde kendisini mahkemeye vereceğini bildirmişti.

Mahkemeye verilen Ömer'in Barzani'ye yönelik suçlamaları hakkında yargılanması için Meclis tarafından dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyordu.

İLKHA


Kürdistan Parlamentosu, Komel Milletvekili Soran Ömer’in dokunulmazlığını kaldırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler