Kürdistan Ziraat Bakanının Kürtçe konuşması engellendi

Kürdistan Ziraat Bakanının Kürtçe konuşması engellendi

Konya’da 23-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen 14. Tarla Teknolojileri Fuarı’na davet edilen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Ziraat Bakanı Abdussettar Mecid, fuarın açılışında Kürtçe konuşmak isteyince fuar hazırlık komitesi tarafından engellenerek konuşt

Türkiye’nin daveti üzerine,  Konya’da 23-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen 14. Tarla Teknolojileri Fuarı’ın  açılışına katılan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Ziraat Bakanı Abdussettar Mecid’in, fuarın açılış töreninde Kürtçe konuşması, fuar düzenleme komitesince  engellendi.

Edinilen bilgilere göre fuarın açılışında Kürt Bakan Mecid’de, konuşmasını Türkçe ya da İngilizce olarak yapmasının teklif edilmesi üzerine, Kürt Bakan bu duruma tepki göstererek “Ben bir Kürt bakan olarak konuşmamı Kürtçe dilinde yapmak istiyorum. Çünkü bu benim anadilim. İngilizceyi iyi bilmiyorum ve halkımın dilinde konuşmak istiyorum.” dedi.

Kürt Bakan  Mecid’in bu talebinin  fuar hazırlık komitesi tarafından kabul edilmemesi üzerine fuarın açılışında konuşma yaptırılmadığı öğrenildi.

Yaşanan durum  üzerine  basınına konuşan Bakan Abdussettar  Mecid, “Türk hükümetinin sahip olduğu bu yaklaşım ve zihniyetle Kürt sorununu hiçbir zaman çözemez.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu tutum, ‘Hani Türkiye'de Kürtçe konuşmanın önündeki engeller bitmişti, bu kafa ile mi Kürtlerin gönlü kazanılacak?’ sorularını akla getirdi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.