Kürdistan'da 25 bin kadının katıldığı "Hadis" sınavı yapıldı

Kürdistan'da 25 bin kadının katıldığı "Hadis" sınavı yapıldı

"Hadisin Değeri Projesi" adıyla düzenlenen sınava; aralarında engelli, yaşlı ve çocuklu annelerin de bulunduğu 25 bin kadın katılırken, sınav Kürdistan Bölgesi'nin tüm il ve ilçelerinde gerçekleştirildi.

Hadisin Değeri Projesi sınavının yedinci aşaması Cuma günü kızlar ve kadınlara özel hazırlandı.

Projeyi hazırlayan yetkililerin açıklamalarına göre, sınava Kürdistan Bölgesinden yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Okul salonlarında, statlarda ve açık alanlarda gerçekleştirilen ve binlerce insanın bir anda yarıştığı sınavda Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 100 hadisi hakkında sorular soruldu.

Sınava çocuklu anneler, yaşlı kadınlar ve engelliler de katılım göstererek Hazreti Muhammed'e olan sevgilerini izhar ettiler.

Sınavdan sonra, sınavı hazırlayanlar bir teşekkür mesajı yayımladı.

Mesajda, "Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur: 'İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmemiştir.' Bu vesileyle bizler de 'Hadis'in Değeri Projesi' sınavının yapılmasında emeği geçen tüm kardeşlerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız. Allah sizleri en güzel şekilde mükafatlandırsın. Aslında projenin sahibi sizlersiniz ve sizinle gurur duyuyoruz. Proje herkese aittir ve ayrım gözetmeksizin hepimizi Peygamberimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hizmetinde bir araya getirmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler