Kürdistanlı yardım kuruluşundan Adıyamanlı depremzedelere yardım

Kürdistan bölgesinde faaliyet gösteren Hacı İdris Surçi Yardım Vakfı, içerisinde gıda, battaniye, yastık ve hijyen ürünleri olan 6 kamyon yardım malzemesini depremzedelere ulaştırılması için Adıyaman'da günlerdir çalıma yapan Umut Kervanı'na teslim etti.

Yaptıkları yardım için Kürdistan halkı ve Hacı İdris Surçi Vakfı'na teşekkür eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Erbil bölgesinden 6 kamyon malzeme geldi. Bu malzemeler tasnif edilmiş durumda. Malzemeleri hızlı bir şekilde ihtiyacı olan depremzedelere ulaştıracağız. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için koordineli bir şekilde mobil ekiplerimizle mahallelerde ve farklı ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bugün dayanışma ve birlik günüdür. İnşallah hep birlikte kardeşlerimizin yaralarını sarmak için gayret sarf edeceğiz. Böylelikle inşallah acılarımız çabuk diner ve hayat normale döner. Şu anda hummalı bir şekilde enkaz kaldırma çalışması var. Diğer taraftan da soğuk kış şartları sebebiyle kardeşlerimiz zor durumda. Kürdistan bölgesinden de kardeşlerimiz buradaki kardeşleri için battaniye, yatak ve acil ihtiyaç olan hijyen malzemesi, bebek maması getirmişler. Tüm bu ürünleri ihtiyaç sahiplerine hep birlikte ulaştıracağız. Allah Hacı İdris Surçi Vakfı sahiplerinden razı olsun. Hem dünyada hem de ahirette onlara iyilik ve güzellik ihsan etsin." dedi.

download-001.png

Hacı İdris Surçi Vakfı Genel Müdürü Dr. Fikri Aziz Hamid

"Kardeş olduğumuzu göstermek için buradayız"

Adıyamanlı depremzedelere yardım ulaştırmak için Kürdistan'ın Erbil şehrinden geldiklerini söyleyen Hacı İdris Surçi Vakfı Genel Müdürü Dr. Fikri Aziz Hamid, "Hacı İdris Surçi kuruluşu yardım faaliyetleri yürüten bir kuruluştur. Sürekli bela ve musibetlere duçar olanlara yardım elini uzatmaya çalışıyor. Şu anda da kardeşlerimiz Adıyaman'da doğal bir afete maruz kalmışlar. İftihar ederek söylüyorum ki, Hacı İdris Surçi adına buraya 6 kamyon yardım getirdik. Bu da 2 bin aileye yetecek kadar bir yardımdır. Onlara temel ihtiyaçlarını gidermeleri için yardımda bulunacağız. Onlara gidip 'biz kardeşiz' diyeceğiz. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Durum normal seyrine dönünceye kadar çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

"Yardımlarımız peyderpey devam edecek"

Hacı İdris Surçi Vakfı Türkiye Koordinatörü Şahin Sulhan da, "Bölgemizde yaşanan deprem olaylarından sonra Hacı İdris vakfı, Türkiyeli kardeşlerinin yanında olmak istedi. Biz de buna vesile olduk. İlk etapta 6 araçlık yardım gönderildi. Bu yardımlar peyderpey devam edecek. Burada umut kervanıyla birlikte yardımları koordine ederek hayırseverlerin ve yardımsever iş adamlarının bağışlarını ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaştıracağız. Erbil'den buraya gelene kadar yolda büyük bir coşkuyla karşılandık. Özellikle yemek yediğimiz birkaç lokanta ücret dahi almadı. Bu da halkımızın ne kadar hayırsever ve tek yürek olduklarının bir göstergesidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.