Kürecik NATO radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli

Kürecik NATO radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli

​Malatya'da NATO Kürecik Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından 'NATO'ya ve üslerine hayır' temalı basın açıklaması düzenlendi.

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından bugün cuma namazı sonrası Malatya Soykan Meydanı'nda "NATO'ya ve üslerine hayır cuması" temalı basın açıklaması düzenlendi.

Mehmet Kocaaslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasının metnini inisiyatif adına Bahir Aydın okudu.

15 Temmuz hain darbe girişimi dahil cumhuriyet tarihi boyunca yapılan darbelerin hepsinde NATO'nun yani ABD'nin parmağı olduğuna dikkat çeken Aydın yine Türkiye'de işlenen siyasi suikastlerin tamamının NATO GLADYO yapılanması tarafından gerçekleştirildiğini savundu.

Tüm bu gerçeklere rağmen maalesef siyasi iktidarların Türkiye'deki NATO üslerini kaldıracakları yerde yenilerini ihdas ettiklerini söyleyen Aydın, "En son 2012 yılında Malatya'mızın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik bölgesine kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen gerçek amacı siyonist israili korumak olan NATO Radar Üssü kuruldu. Bu radar üssü büyük Şeytan ABD'nin yıldız savaşları projesi kapsamında balistik füzeleri tespit ve havadayken imhasını öngören birbiriyle ve uydularla irtibatlı radar ağları, karada, uzayda ve savaş gemilerinde yerleştirilmiş füzelerden oluşuyor. Şimdi bunlara denizaltılardan atılan füzeler de dahil edilmeye çalışılıyor. İşte Kürecik radarı böyle bir sistemin parçası. Bu radar, israildeki aynı tip iki radarla ve Almanya Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlı bir radar. Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin geçtiğimiz günlerde Kürecik NATO Radarıyla ilgili olarak, 'Bu radar, Türkiye'nin hava savunmasından çok israil ve ABD'nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem' dedi." ifadelerini kullandı.

"Esasında Kürecik NATO Radarının ülkemize hiçbir faydası yok tam tersine büyük zararları var." diyen Aydın, şunları söyledi:

"Geçen yaz Doğu Akdeniz'de ABD, israil ve Yunanistan'a ait deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı 'NOBLE DİNA' adlı ortak tatbikatta, Kürecik NATO Radar üssü de kullanılarak düşman kuvvet olarak tanımlanan Türkiye'ye ait savaş uçaklarının vurulması senaryosu icra edildi. Söz konusu tatbikatta icra edilen senaryoda geçen ifadeler aynen şöyle: 'Kıbrıs Rum Kesimi ve israile ait ortak doğalgaz arama platformu düşman kuvvet diye nitelenen Türkiye Hava Kuvvetlerinin saldırısına uğruyor. Bu saldırıyı defetmek için Kürecik'teki NATO Radarı devreye sokuluyor. Radar, Türkiye'ye ait jetleri izliyor ve ABD gemisindeki füzeler Türkiye'nin savaş uçaklarını vuruyor.' Görüldüğü gibi Seyyid Battal Gazi'nin şehrinde kurulu olan bu radar üssü ülkemiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Yani koynumuzda yılan besliyoruz. Bu yüzden Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD'li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir.

Açıklamanın sonunda ABD ile Venezüella arasında yaşanan gerginliğe değinen Aydın, Venezüella'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, ABD emperyalizmine karşı duruşunu takdir ettiklerini ve destek verdiklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler