"Kürtler olmasa Malazgirt'te kazanamazdık"

"Kürtler olmasa Malazgirt'te kazanamazdık"

Başbakan Erdoğan'ın kongrede dile getirdiği '2071' hedefine açıklık getiren AK Parti'nin yeni MKYK üyelerinden Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Yasin Aktay' 1071 Türkler ile Kürtlerin kader birliğinin başlangıcıdır. Buna vurgu yapmak ile 2071'de de Kürtler ile

Kürt sorunu ve sosyoloji çalışmalarıyla bilinen AK Parti'ni vitrinine giren Yasin Aktay da Barzani tartışmasına katıldı. AK Parti MKYK üyesi Yasin Aktay, “İsterdim ki Barzani daha çok alkış alsın" sözleriyle bazı kesimlerin hedefindeki Barzani'ye destek çıktı. Aktay, Barzani'nin salonda diğer konuklardan daha az alkışlandığını söyledi.
 

AK Parti Kongresi'nde alkışlanan Mesud Barzani, kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Salonda cılız da olsa yükselen "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratı çok konuşuldu. Bazı çevrelerce PKK'ya arka çıkmakla suçlanan Barzani'nin kongreye davet edilmesinin yankıları sürüyor. Kürt sorunu ve sosyoloji çalışmalarıyla bilinen AK Parti'ni vitrinine giren Yasin Aktay da Barzani tartışmasına katıldı.

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu AK Parti MKYK Üyesi ve SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay oldu. Aktay, AK Parti 4. olağan kongresinde yaşanan gelişmeleri ve PKK ve Barzani üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"BARZANİ'Yİ TAHKİR ETMEK PKK'YA HİZMET ETMEKTİR"

-Barzani’yi tahkir ederek hiçbir şey kazanamazsınız. Aksine PKK’ya hizmet edersiniz. Bu tür değerlendirmeler yapanların siyasi akılları yok. Bu yaklaşım akılsız bir yaklaşımdır. Türkiye’nin faydasına olan yaklaşımı düşünmeyen bir yaklaşımdır. Barzani Türkiye’nin dostudur!
 

"İSTERDİM Kİ BARZANİ DAHA ÇOK ALKIŞ ALSIN"

-Barzani sahneye davet edildiğinde herkesin aldığı kadar alkış aldı. Herkesin aldığından daha fazla değil hatta bazılarından daha az alkış aldı. Bir Muhammed Mursi’nin, Raşit Gannuşi’nin aldığı alkıştan daha az alkış aldı. Ben isterdim ki çok daha fazla alsaydı; çünkü bu tür jestler ile barışı sağlarız. Barzani’yi nasıl görüyor insanlar doğrusu ben de anlamıyorum.

TÜRKİYE'DE PKK'YA İÇERİDEN DESTEK VAR O ZAMAN TÜRKİLE PKK'YI DESTEKLEMİŞ Mİ OLUYOR?

-Barzani Türkiye’de sosyolojik karşılığı olan biridir. Türkiye’ye hep dostane bir yaklaşımı olmuştur. Kuzey Irak’ta terör örgütüne gelen destek, Türkiye’deki karşılığından gelen destekten daha fazla değildir. Türkiye’de PKK’ya içeriden destek Kuzey Irak’takinden daha fazladır. O zaman Türkiye PKK’yı desteklemiş mi oluyor? Kürt sorunun çözümü Kuzey Irak’ta değil, Türkiye’nin kendi içerisindedir.

BARZANİ KENDİ LEHÇESİ İLE KONUŞMADI, TÜRKİYE'DEKİ KÜRTLERİN LEHÇESİ İLE KONUŞTU

-Hiç kimse Barzani’nin konuşmasının içeriğine bakmadı. Mesela Barzani kendi lehçesi ile konuşmadı. Türkiye’deki Kürtlerin dil ile Kırmanca konuştu. Türkiye’deki Kürtlere hitab etti. Silahın çözüm olmayacağını ve silahı devre dışı bırakmak için elinden geleni yapacağını söyledi!

1071 TÜRKLER İLE KÜRTLERİN KADER BİRLİĞİNİN BAŞLANGICIDIR

-2071 Türk milliyetçiliği vurgusundan ziyade Anadolu’yu Anadolu yapan harcın karıldığı anahtar tarihtir. Türkler ile Kürtlerin buluştuğu tarihin adıdır. Malazgirt Kürtler olmasa idi kazanılamayacak bir zaferdi. Kürtler ve Türklerin dayanışma içerisinde olduğu, beraber artık bir Anadolu’yu inşa etme niyet ve iradesini sergiledikleri bir yerdir. Aslında 2071’e vurgu yaparak Türkler ile Kürtlerin beraberlikleri, son 30 yılda yaşanan terör sorununa harcanamayacağını söylemiş oluyoruz. Bu tarih milenyum çapında bir tarihtir. Buna vurgu yapmak ile 2071’de de Kürtler ile yaşamayı planlıyoruz demektir!

timetürk

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler