Kurtulmuş: Boğaziçi'nde çıkan birkaç marjinal üniversitenin adını kirletmemelidir

Kurtulmuş: Boğaziçi'nde çıkan birkaç marjinal üniversitenin adını kirletmemelidir

​Partisinin Küçükçekmece 7. Olağan Kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Çoğunluğu pırıl pırıl gençlerden oluşan Boğaziçi Üniversitesi’nde birkaç marjinalin ortaya çıkması o üniversitenin de adını kirletmemelidir." dedi.

Halkalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Küçükçekmece 7. Olağan İlçe Kongresine katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili konuştu.

Türkiye’yi daha ileriye götürmek, milleti daha güçlü hale getirebilmek için sürekli bir mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Kurtulmuş, "Türkiye’nin sorunlarını çözmek için her alanda adım atmaya devam ederken birileri de Türkiye’nin gündemini lüzumsuz tartışmalarla, geçmiş dönemlerin, geride kalmış olan birtakım eksik tartışmalarıyla Türkiye’nin gündemini ne yazık ki zehirlemeye çalışıyorlar. İşte bunu da çok iyi bilmek zorundayız. Bu yolculuğa, inandığımız yoldaki güçlü yolculuğa mani olmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz." dedi.

"Kabe’ye karşı yapılan hakaret bir provokasyon çıkarma çabasıdır"

Kurtulmuş, "Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni bir deneme yapmaya çalışanlar olabilir. Türkiye’nin gözbebeği olan, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olan bizlerin de çok yakında yıllardır tanıdığımız bildiğimiz bir üniversitede; maalesef ilimle anılmak, araştırmayla anılmak, dünya çapında öğretim üyeleriyle, öğrencileriyle anılmak, hatırlanmak varken, ne yazık ki bazı provokasyonlarla gündeme geliyor. İşte tam gündemi zehirlemek dediğimiz şey budur. Bu milletin tamamına yakının kutsalı olan Kabe’ye karşı yapılan hakaret, sadece bu işe bir provokasyon çıkarma çabasıdır." diye konuştu.

Birkaç marjinal Boğaziçi'nin adını kirletmemeli

Protestolara katılan birkaç sıra dışı insanın asla bu ülkenin gençliği temsil etmediğini vurgulayan Kurtulmuş, "Boğaziçi Üniversitesi’nde pırıl pırıl gençler var, büyük çoğunluğu bu ülkeye kendisini adamış, annesini, babasını, ailesini onların hayallerini daha ileriye taşımak için gece gündüz gayret eden çoğunluğu pırıl pırıl gençlerden oluşan Boğaziçi Üniversitesi’nde birkaç tane marjinalin ortaya çıkması o üniversitenin de adını kirletmemelidir. Görüşleri ne olursa olsun, hangi siyasi kanaatte olurlarsa olsun hepsinin ortak hedefi Türkiye’yi daha ileriye taşımak olmalıdır. Onun için bu ve benzeri provokasyonlara karşı uyanık olmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.