"Kurtuluş onun (sav) örnek alındığı hayattadır"

"Kurtuluş onun (sav) örnek alındığı hayattadır"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Yuvacık köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde kurtuluşun ancak Hz. Muhammed'in (sav) örnek alınarak yaşanılacak bir hayatta olduğu vurgulandı.

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Birecik'e bağlı Yuvacık köyünde 'Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)' temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği akşam saatlerinde köy sakinlerlinin katılımıyla düzenlendi.

 

Köy meydanında saat 20.00'de İbrahim Yiğit Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Kamil Güneş yaptı.

 

Bu yıl Peygamber Sevdalıları Platformunun 385 noktada Kutlu Doğum etkinliği düzenlediğini belirten Güneş, etkinlikleri düzenlemedeki asıl amaçlarının Peygamberi (sav) tanıyıp ona uymak olduğunun altını çizdi.

 

İbrahim Yiğit Hocanın Hz Muhammed (sav) üzerine yazılan naatları seslendirdiği program, mevlithanlar tarafından okunan mevlitle devam etti. Kız çocuklarının seslendirdikleri ilahilerle programda coşku zirveye çıktı. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Peygamber Sevdalıları İlahi Grubunun ilahileriyle devam etti.
Programa konuşmacı olarak katılan Mustafa Karakurt Hoca, Hz. Muhammed'in (sav) hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, Allah’u Teala'nın bir hadisi kudside, "Ey Habibim eğer sen olmasaydın felekleri (alemleri) yaratmazdım." diyerek Hz. Muhammed'in (sav) ne kadar değerli olduğunu bildirdiğini söyledi.

 

Hz. Muhammed'in (sav) Müslümanlar için en güzel örnek olduğunu belirten Karakurt, Hz.Muhammed'in (sav) adaleti ve kardeşliği tesis ettiğine dair örnekler anlatarak onun, kıyamete kadar tüm insanlar için kurtuluş olduğunu söyledi.

 

Konuşmasının sonunda kurtuluşun ancak Hz. Muhammed'in (sav) örnek alınarak yaşanılacak bir hayatta olduğunu vurgulayan Karakurt Hoca, ancak bu şekilde Allah’ın sevgisinin kazanılabileceğini belirtti.

 

Küçük kız çocuklarının seslendirdiği şiirlerle devem eden program,  Resul Bozkurt Hocanın kapanış duasıyla sona erdi.  (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.