Kütahya kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Kütahya kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Kütahya’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Yaptığı Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu, programlarından bir diğerini Kütahya’da gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü’nce Kütahya’nın Eski Belediye Sarayı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. İlahiyatçı Hasan Şenol hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, okunan Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra tarafından okunan ilahilerle devam programda günün anlam ve önemine binaen Doğruhaber gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan bir konuşma yaptı. Turan, Hz Muhammed'in (sav) hayatından kesitler aktararak, O’nun sevgisi üzerinde durdu.

Turan, "Ona salât ve selam getirmeye geldik. Onun manevi huzuruna çıkmaya geldik. O Muhammed Mustafa ki (sav) onun hayatının her anı, her adımı bir mucizedir. Birazcık bu mucizeye şahit olmaya geldik." dedi.

O'nun dost-düşman herkes tarafından övülen Muhammed (sav) olduğunu belirten Turan, "Ne demek Muhammed, övülmüş demek övülmüş. Nerden bilecekti Mekke’nin ihtiyarı, Mekke’nin yaşlısı Abdulmutalip O’nun bu kadar övüleceğini. Bin yıldır bu ümmet O’nu övüyor. Dost da O’nu övüyor düşman da O’nu övüyor.” diye konuştu.

Hz Muhammed’i övmenin ve sevmenin tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Turan, “Elhamdülillah ki biz de O’nu övüyoruz ama övmekle kalmıyoruz. Şükürler olsun Rabbime ki, biz aynı zamanda O’nu seviyoruz. O’na muhabbet duyuyoruz. Ya Rab, muhabbetimizi artır diyoruz. O’nu övmek O’nu sevmek tek başına yeterli değil. Ya Rabbi aynı zamanda bizi O’na sevdir. Bizi O’nun sevdiklerinden eyle." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Daha sonra merakla beklenen İkra Tiyatro Ekibinin hazırlamış olduğu Abdullah Bin Mesud’un Mekke müşriklerine karşı Kur’an okuma sahnesi canlandırıldı. Sahnelenen tiyatroda birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Program Grup İkra’nın okuduğu ilahilerden sonra yapılan kapanış duasıyla sona erdi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.