Kutlu Doğum, Bir Toplumsal Değişim Etkinliğidir

Kutlu Doğum, Bir Toplumsal Değişim Etkinliğidir

Kur’an, mü’minin rehberidir. Hz. Resulullah (S.A.V.), yaşanmış Kur’an’dır. İslam, Kur’an’dan öğrenilir. Kur’an, Resulullah’tan (S.A.V.) öğrenilir. Kur’an, insanı Allah’a götürür. Allah’a giden yol, Resulullah’ın (S.A.V.) yoludur. O yola uyan kurtuluşu bul

“De ki: Eğer siz Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.” (Âl-i İmran 31)

Kur’an, mü’minin rehberidir. Hz. Resulullah (S.A.V.), yaşanmış Kur’an’dır. İslam, Kur’an’dan öğrenilir. Kur’an, Resulullah’tan (S.A.V.) öğrenilir.

Kur’an, insanı Allah’a götürür. Allah’a giden yol, Resulullah’ın (S.A.V.) yoludur. O yola uyan kurtuluşu bulur. O yoldan uzaklaşan cehennem yolcusudur.

“...Kim Allah’a ve Resulüne itaat ederse, onu altından ırmaklar akan içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte büyük kurtuluş budur.” (Nisâ 13)

“Kim Allah’a ve Resulüne isyan eder ve onun sınırlarını aşarsa onu da içinde ebedi kalacağı ateşe sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır.” (Nisâ 14)

İslam, bir toplumsal değişim projesidir. Habeşistan’da Necaşi’nin meclisinde, Allah’ın Resul’ünün amcasının oğlu, genç sahabesi, Habeşistan’daki sahabelerinin sözcüsü Hz. Cafer (ra) şöyle buyurdu:

“-Ey Melik,

Biz, cahiliye ehli bir kavimdik. Putlara tapar, leş yerdik, fuhuşta bulunurduk. Akrabayla bağı keserdik, komşu hakkını gözetmezdik. Güçlümüz, zayıfımızı ezerdi. Yüce Allah, aramızda bir Peygamber gönderinceye kadar bu hal üzereydik.

Öyle bir Peygamber ki biz, onun soyunu, doğruluğunu, güvenilirliğini biliyoruz.

O, bizi Allah’ın birliğini kabul etmeye ve sadece Ona ibadet etmeye ve bizi atalarımızın Allah’la beraber taptığı putlardan, taşlardan soyutlanmaya çağırdı.

Bize,

Doğru sözlü olmayı, emaneti sahibine vermeyi, akrabaya iyilikte bulunmayı, komşuya iyilik yapmayı, insanların kanlarını haksız yere akıtmaktan ve onların hakkına tecavüz etmekten uzak durmayı emretti.

Bize, fuhuşatı, yalancı şahitliği, yoksulun malını yemeyi, namuslu kadınlara iftira atmayı yasakladı.

Bize,

Sadece Allah’a ibadet etmeyi ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmamayı, namaz kılmayı, zekât vermeyi ve oruç tutmayı emretti.

Biz, Onu doğruladık ve Ona iman ettik. Allah’tan kendisine gelen kitap üzerine Ona tabi olduk. Sadece Allah’a kulluk ettik. O’na hiçbir şey ortak koşmadık. Allah’ın bize haram kıldığını haram bildik. Allah’ın bize helal kıldığını helal bildik.”

O günün Mekke’si, Resulullah’ın (S.A.V.) önderliğinde değişti.

Ne yazık ki Mekke’nin izale olan izleri, zamanla ümmet arasında yeniden göründü. Ümmetin mensupları cahiliye mensuplarının inandıklarının bir bölümüne inanır oldular, cahiliye toplumu gibi davranmaya başladılar. Fuhşa bulaştılar. Haram yediler. Akraba ile...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.