Kutlu Doğum Mevlidine "zabıta" engeli

Kutlu Doğum Mevlidine "zabıta" engeli

Peygamber Sevdalıları Platformunun 7 Nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanı'nda düzenleyeceği Kutlu Doğum Mevlidi, İskenderun Belediyesi tarafından engellendi. Belediye zabıtasının canlı bomba ihbarlarını öne sürerek Kutlu Doğum etkinliğini engellediği

HATAY - İskenderun İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Peygamber Sevdalıları Platformu organizesinde 7 nisan Pazar günü Anıt Meydanı'nda tertipleyecekleri Kutlu Doğum Mevlidi Etkinliğine İskenderun Belediyesi tarafından izin verilmediği belirtildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan İskenderun Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Muhammed Aybakan, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün canlı bomba ihbarlarını bahane ederek Kutlu Doğum Mevlidi Etkinliğine izin vermediğini söyledi. Aybakan, "Bir ay öncesinden İskenderun Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü olarak 7 Nisan Pazar Günü Anıt Meydanında Kutlu Doğum Etkinliği yapmak için karar aldık. Bu karar gereği gerekli evraklarımızı tamamlayıp Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğüne bildirdik. Etkinliğe günler kala Emniyet Müdürlüğüne çağrıldık.Emniyet Müdürlüğü yapacağımız etkinliğin 2911 Sayılı Kanun hükümlerine tabi olmadığını belirterek, İskenderun Belediyesinin izni dahilinde Kutlu Doğum Etkinliğinin yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını bildirdi." dedi.

 

İskenderun'da güvenliği polis değil zabıta sağlıyor(!)
Söz konusu etkinlikle ilgili İskenderun Belediyesine daha önce dilekçe verdiklerini söyleyen Aybakan açıklamalarını şöyle sürdürdü: " Biz etkinliğimizin sorunsuz geçmesi adına etkinlikle ilgili evrakları İskenderun Belediyesine de göndermiştik. Ama İskenderun Belediyesi sudan bahanelerle ve görev alanın dışında kalan gerekçeler içeren yazılı bir belge ile etkinliğimize olumsuz yanıt verdi. Konuyla ilgili Belediye Başkanı ile görüşmeye çalıştık. Ama girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Daha sonra konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğüne yönlendirildik. Zabıta Müdürü sanki bu şehrin bütün emniyetini kendisi sağlıyormuş gibi, etkinlikte güvenliğin sağlanamaması ve son zamanlarda canlı bomba ihbarları aldığını, söz konusu anıt meydanını sadece resmi törenlerde kullanıldığını söyledi." İfadelerini kullandı.

 

Konserler festivaller Türkçe olimpiyatları serbest, Mevlit yasak
Aybakan, "Anıt Meydanında her yıl onlarca etkinlik yapılıyor. Konserler, festivaller, Türkçe olimpiyatları ve benzeri etkinlikler Anıt Meydanında yapılıyor ve bunlar resmi tören statüsüne giriyor herhalde…" diyerek çifte standart uygulandığını ifade etti. (Mehmet Ün-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum