"Kutlu Nebi'nin İzinde Birlikte Yürüyelim"

"Kutlu Nebi'nin İzinde Birlikte Yürüyelim"

Mersin'in Tarsus ilçesinde Kutlu Doğum ayı münasebetiyle tertiplenen "Kutlu Nebi'nin İzinde Birlikte Yürüyelim" etkinliği kapsamında bir araya gelen peygamber âşıkları, salavat ve tekbirler eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Tarsus'ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Eshab-ı Kehf Platformu tarafından Kutlu Doğum ayı münasebetiyle "Kutlu Nebi'nin İzinde Birlikte Yürüyelim" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında bir araya gelen peygamber âşıkları, salavat ve tekbirler eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Ulu Camiinde saat 17.00 başlayan yürüyüşe katılan çok sayıda peygamber sevdalısı, salavatlar ve tekbirler eşliğinde şehir merkezinden geçerek Cumhuriyet alanına geldi.

Cumhuriyet alanında son bulan yürüyüşün ardından kısa bir açıklama yapan Eshab-ı Kehf Platformu Başkanı Hilmiz Tuzcu, bu güzel yürüyüşü düzenleyenlere ve bu yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Tuzcu, "Resulallah, 'müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz, kolaylaştırmayınız zorlaştırmayınız' diye buyuruyor. İnşallah bu adım, bu yürüyüş birbirimizi daha iyi anlamaya ve kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olur." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, müslümanların vahdete kavuşması için dua etti. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.