Kuveyt Karadavi'yi sınır dışı etti

Kuveyt Karadavi'yi sınır dışı etti

Dünyaca ünlü İslam Âlimi Şeyh Yusuf El-Karadavi'nin Kuveyt ziyareti birkaç saat içinde sona erdi.

KUVEYT - Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El Karadavi, bir toplantı münasebetiyle gittiği Kuveyt'te, karalama kampanyaları sonucu Dışişleri Bakanlığı'nın talebiyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

 

Şeyh Yusuf El-Karadavi, Uluslararası İslam Yardımı Örgütü'nün bir toplantısına katılmak üzere Kuveyt'te geldi. Ancak, ünlü İslam Alimin Kuveyt'e gelişinden sonra Batıcı bazı çevrelerce kendisine karşı açık bir siyasi yönü olan eleştiri dalgası başlatıldı.

 

Karadavi, Mısır'da yapılan askeri darbe sonrasında, cuntacılar için mali destek veren Kuveyt dâhil olmak üzere diğer Körfez ülkeleri liderleri hakkında sert eleştirilerde bulunmuştu.

 

Söz konusu durumu göz önüne alan Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, dünyaca ünlü İslam Alimi Şeyh Yusuf Karadavi'den ülkeyi terk etmesini talep etti. Yusuf Karadavi, Dünya Müslüman Alimler Konseyi Başkanı olarak Uluslararası İslam Yardımı Örgütü tarafından gerçekleştiren konferansa tam olarak katılamadan ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

 

86 yaşındaki Şeyh Yusuf El-Karadavi, İslami doktrin ve ahlak konularında verdiği fetvalarla dünyada ün kazanmış büyük bir İslam alimidir. (Riyad Makaev-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.